Siirry pääsisältöön

Kaupunkilaiskissat mökillä


 Kuvat MM


Mau  Kamut ja kaikki muutkin!
Nyt on hätätila. Jouduttiin kissankuljetuskoppeihin ja oltiin molemmat aivan paniikissa. Ollaan nimittäin tästä tämän Tädin  ajatuksenjuoksusta luettu ja kuultu, että kun eläin laitetaan häkkiin, niin siitä ei hyvää seuraa. Huudettiin stereona ja monona ja sinkkuna ja duona. Ei auttanut. Täti vain kolisteli pauklla eteenpäin. Auto rämisi ja Täti lauloi, ja se ei kuulkaas osaa ollenkaan laulaa.

Sitten Tädillä menikin suunnitelmat uusiksi, kun Kissa Stravinski päätti lähteä. Tyhmyyksissään Täti nimittäin päätti viedä meidät ensiksi mökin puolelle eikä suoraan meidän omaan kesäresidenssiin. Ja koska Kissa Stravinskin pelkää kaikkea uutta se juoksi heti piiloon, kun Täti avasi kuljetushäkin luukun. Täti ei ehtinyt tehdä yhtään mitään, kun se oli jo poissa. Luultavasti se luuli tulleensa vegaanikissojen taivaaseen, kun näki sen kaiken vihreän ruohon! Oli apiloita ja kaikenlaisia kukkia. Luultavasti se juoksi heti kuistin alle.

Täti purki kuistin lattiaakin, jotta se löytäisi Kissa Stravinskin, mutta turhaa. Ei se siellä tietenkään enää ollut. 

Täti on kiertänyt pitkin metsiä ja huhuillut. Täti on kävellyt pitkin tietä ja huhuillut. Täti on istunut pihassa ja huhuillut. Turhaan. 

Tule kotiin Kissa Stravinski! 

Täti löytöeläntarhassa lohdutti meidän Tätiä, että joku kissapoika oli tullut puolen vuoden kuluttua takaisin täysissä voimissaan. Oli vain viettänyt vähän lomaa omasta perheestään. 
Toivotaan, että löydämme kuitenkin meidän kissapoikamme vähän nopeammin. Enää emme kuitenkaan pääse mökillä sekunniksikaan vapaaksi. Se kuulostaa vähän ikävältä, sillä emme mekään Tätiä lukitse yhteen paikkaan. Ehkä sille on kuitenkin joku pätevä syy, että joudumme olemaan lukittuna kesäkotiin?


Täti 
&Kuningatarkissa Ella
Tädin eläintahra

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…