Siirry pääsisältöön

Viikon 30 positiiviset 2018


 Kuvat MM 

Viikon 30 positiiviset 2018
 1. Edelleen huikean lämmintä.
 2. Kurpitsat kukkivat.
 3. Luettu.
 4. Oltu varjossa.
 5. Mökillä vieraita. 
 6. Poimittu vattuja.
 7. Syöty salaattia.
 8. Yksi kerrallaan: keittön ikkuna pesty.
 9. Parvekkeen lasit pesty toiselta partsilta.
 10. Lounas ja illallinen samoilla salaateilla.
 11. Makkarin ikkuna pesty. 
 12. Naputeltu lautoja seiniin mökillä.
 13. Saunottu.
 14. Tutustuttu jälleen uuteen naapuriin mökin kulmilla.
 15. Käyty Seinäjoella. 
 16. Istuttiin ystävän kanssa kauppareissun tankkaustauolla penkillä ja syötiin eväitä. En ole ennen tehnyt. Aika moni katsoi, että mitä rantojen riittoja siinä istuu.
 17. Jäätelöä syöty kuumassa pakussa.
 18. Nukuttu mökillä. Ihanan viileää, jopa niin, että on pitänyt laittaa peitto päälle. Kyllä hirsitalo on vaan mainio. Pysyy viileänä kesällä.
 19. Viesti opiskelijalta muutaman vuoden takaa ilahdutti kovasti. Oli ryhtynyt yrittäjäksi.
 20. Iloittu ensimmäisestä kirsikasta, ja ainoasta, jonka istuttamani kirsikkapuu kantaa oksillaan. The fiilis! 
 21. Kirjoitettu. 
 22. Kyllä synkät pilvet tekivät iloiseksi. 
 23. Mahtava juttu, että sattui olemaan ruuveja - 50 %. Kukkaro kiittää ja remppa etenee. 
 24. Visiitti Juniorin riparilla. Mukana Junnun kamu.
 25. Junnu ilahtui "terveyspussukasta", jonka kuskasin riparille.
 26. Päikkärit iltapäivän kuumina tunteina. 
 27. Ja vielä lisää terassiruuveja. Säästöä puolet eli  80 €. 
 28. En muista koska olisin näin paljon iloinnut ukkoskuurosta.
 29. Siivottu vaatehuone ja löydetty ainakin 25 Junnun kadonneen sukkaparin "kadonnutta" puolta. Tästä tulee sanomista ;)
 30. Tulevalla viikolla on mahdollisuus poimia puutarhamarjoja!
 31. Vielä viikko vapaajaksoa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…