Tulonsiirtoa?

 
 
Kuvat MM
 
Laihian kohdalle on tullut uusi liittymä. Siinä on kaksi siltaa. Kallis ratkaisu.
En ymmärrä ollenkaan miksi tuota hommaa ei toteutettu liikenneympyrällä. Olisi tehty riittävän iso ympyrä, niin ei olisi tarvinnut rakentaa siltoja, jotka ovat kalliita ja nykyään romahtamisvaarassakin, kun insinöörien laskutaito ei riitä lujuuslaskelmien laskemiseen. 

Tätä perusteltiin sillä, että Vaasasta tulevat rekat ja Vaasaan menevät rekat tarvitsevat liittymät joista saa kuljetettua mm. tuulimyllyjen osia ja suuria moottoreita maailmalle. 

En kyllä ymmärrä, miten tuollainen ratkaisu helpottaa ajamista. Mäki, jonka rekka joutuu painavan kuorman kanssa nousemaan ei liene kovin helppo ratkaisu. Lisäksi Suomen talvet ovat enemmän tai vähemmän lumisia. Ainakin jäätä on silloin tällöin tarjolla. Voin vain kuvitella, kun rekka jumittaa liittymän nousulle ja tukkii koko liikenteen. 

Yhtesikunnan rahoja on tietenkin helppo käyttää tällaisiin toteutuksiin. Pari ylimääräistä lautakuormaa matkustaa kaverin rakennustyömaalle ja taas veronmaksajat ovat iloisesti kustantamassa lystiä, kun sikaveliverkosto juhlii.

Joten sanottakoon, että aina ei kykene ymmärtämään tehtyjä ratkaisuja eikä niiden perimmäistä tarkoitusta.


Kommentit