Siirry pääsisältöön

Eteinen lähes purettuKuvat MM

 Tänään sitten sain eteisestä lähes kaikki lastulevyt pois. Niitä jäi vielä lautaseinille, mutta saavat ollakin. Eteisen nostaminen ja laudoituksen uusiminen on kesän 2019 tai kesän 2020 juttu. 

Viimeinen levy pamahti alas ja jalkani jäi vähän alle. Onneksi olivat turvakengät jalassa! Tosin sattui tietenkin niin, että levyn kärki osui juuri siihen kohtaan, jossa on nauhat... Sattuihan se vähän.

Mökki muuttui aivan toisenlaiseksi! Nyt kun eteinen on lähes sen krokuinen kun sen tulisikin olla, on se aika upea. Tuntuu paljon tilavammalta. Suorastaan mahtavalta. En meinannut malttaa lähteä kotiin ollenkaan. Istuin vain ja tuijotin hirsiseinää.

Lastulevyt raahasin tulevan mansikkamaan paikalle. Säästyy hieman naisvoimia lapiohommissa, kun näännyttää rikkaruohot sun muut parin vuoden ajan.

Mökille huristeli myös naapuri katsomaan, mitä olen puuhannut. Totesi, että sä taidat olla tuollainen perinnetimpuri. Sovittiin siinä samalla, että hän tulee jossakin vaiheessa vähän työntämän traktorilla vähän soraa kasaan, kun  pitäisi saada pihan kallistuksia kuntoon. Ei tarvitse käyttää soran lapioimiseen ja siirtämiseen aikaa. 

Ennen kuin pihassa voi mitään lanata, täytyy tehdä ainakin yksi reissu kaatopaikalle. On taas lasivillaa, lastulevyn palasia, muovia ja sitä ikivanhaa muovimattoa... Sekä menneenä syksynä kaivettua maakellarin rojua.

Sovittiin myös, että tulevana keväänä hän tulee kaatamaan muutaman koivun, sillä vaikka sahaa osaan käyttää, ehkä en ihan taida noita koivuja ruveta kaatamaan. Olen kyllä joskus nuorena sellaista puuhannut, mutta nyt kun ikää on enemmän kuin 15 vuotta, niin on tullut myös ymmärrystä riskeistä.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…