Siirry pääsisältöön

Eteinen lähes purettuKuvat MM

 Tänään sitten sain eteisestä lähes kaikki lastulevyt pois. Niitä jäi vielä lautaseinille, mutta saavat ollakin. Eteisen nostaminen ja laudoituksen uusiminen on kesän 2019 tai kesän 2020 juttu. 

Viimeinen levy pamahti alas ja jalkani jäi vähän alle. Onneksi olivat turvakengät jalassa! Tosin sattui tietenkin niin, että levyn kärki osui juuri siihen kohtaan, jossa on nauhat... Sattuihan se vähän.

Mökki muuttui aivan toisenlaiseksi! Nyt kun eteinen on lähes sen krokuinen kun sen tulisikin olla, on se aika upea. Tuntuu paljon tilavammalta. Suorastaan mahtavalta. En meinannut malttaa lähteä kotiin ollenkaan. Istuin vain ja tuijotin hirsiseinää.

Lastulevyt raahasin tulevan mansikkamaan paikalle. Säästyy hieman naisvoimia lapiohommissa, kun näännyttää rikkaruohot sun muut parin vuoden ajan.

Mökille huristeli myös naapuri katsomaan, mitä olen puuhannut. Totesi, että sä taidat olla tuollainen perinnetimpuri. Sovittiin siinä samalla, että hän tulee jossakin vaiheessa vähän työntämän traktorilla vähän soraa kasaan, kun  pitäisi saada pihan kallistuksia kuntoon. Ei tarvitse käyttää soran lapioimiseen ja siirtämiseen aikaa. 

Ennen kuin pihassa voi mitään lanata, täytyy tehdä ainakin yksi reissu kaatopaikalle. On taas lasivillaa, lastulevyn palasia, muovia ja sitä ikivanhaa muovimattoa... Sekä menneenä syksynä kaivettua maakellarin rojua.

Sovittiin myös, että tulevana keväänä hän tulee kaatamaan muutaman koivun, sillä vaikka sahaa osaan käyttää, ehkä en ihan taida noita koivuja ruveta kaatamaan. Olen kyllä joskus nuorena sellaista puuhannut, mutta nyt kun ikää on enemmän kuin 15 vuotta, niin on tullut myös ymmärrystä riskeistä.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…