Siirry pääsisältöön

Akkusalminen pelastaa tädin pulasta

Mau Kamut!

Tädillä on taas ollut enemmän ja vähemmän säpinää tuon sen Volvon kanssa. Viimeksi kun tuosta koirankuljetusautosta kerroin, se jätti tädin välille, kun se sylkäisi jäähdytinnesteet pihalle ja tädin matka loppui sitten siihen. Tädin kamutädin setä kuitenkin pelasti tädin ja sai auton kuntoon.

Sitten Volvon kuskin puoleinen etutassu oli tyhjentynyt luvattoman paljon. Täti sitten oitis soittamaan Akkusalmiselle, että apua, nyt on tassuun tullut pipi. Setä siellä kaupassa sanoi, että täti voi tulla sitten heti kun tädille sopii, mieluummin kuitenkin iltapäivällä, kun jonossa on muutama ajan aiemmin varannut setä.

Täti sitten meni niin kuin oli sovittu ja Akkusalmisen pojat ryhtyivät tutkimaan tädin auton tassua. Pojat ottivat ekana tädin auton sisälle -täti ajoi itte eikä vienyt karmeja mukanaan. (Onneksi, sillä siihen remppaan tädin rahat eivät olisi riittäneet.) Pojat uttivat tädin autontassua vedessä ja mitään reikää ei löytynyt. Setä sanoi, että reikä on todennäköisesti nin pieni, että se ei löydy. Sitten pojat sanoivat tädille, että kannattaisi vaihtaa renkaat kohtapuoliin, jos täti ei halua, että joutuu tekemisiin sinipukuisten setien kanssa, jotka hyvin mielellään antavat tällaisissa tilanteissa tädeille ja sedille sellaisen kivan lomakkeen. Täti sanoi, että joo renkaan vaihto on tulevana keväänä. Täti on siihen budjetoinut tällaisen operaation. Joopa.

Täti sanoi, että kyllähän pari kolehtia voisi olla paikoillaan, että täti saisi kaikki sellaiset tärkeät asiat hoideltua kuntoon. No raha ei kasva puussa, kyllähän meidän tädin pitäisi se asia tajuta. Täti ei vaan osaa ottaa asioita opikseen. Ehkä sen kannattaisi vaihtaa vähitellen muutenkin tuota autoa, jos se aikoo sen ylipäätään joskus vaihtaa. Tosin yksi autoa huoltanut setä sanoi sille, että autossa ei oo kun kuluvia osia ja niitä pitää välillä aina vaihtaa, vaikka auto olisi vähän uudempikin. Se setä sanoi tädille, että täti on tehnyt ihan kohtuuhyvät autokaupat ollakseen täti.


Terveisin


Otto
ammattikissa


Kommentit

 1. No tädille on sitten sattunut niin sanotusti hyvä munkki :)

  VastaaPoista
 2. Mau Amalia!
  Tämä taitaa ollakin ainut asia, missä tädillä on tällä hetkellä sattunut hyvä munkki.
  Muista jutuista on jäänyt jälkeen oikeastaan vaan pelkkä munkin keskusta...
  =D

  Terveisin

  Otto
  ammattikissa

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…