Personal trainer ja täti sienimetsässä

Mau Kamut!


Mitenkähän tämän asian nyt ilmaisisi mahdollisimman kauniisti, että ei tule sitten myöhemmin mitään sanomista tädin puolelta? Mau kamut, täti tapaa nimittäin aina syksyisin suunnistaa sienimetsään. Saaliina sillä on enemmän tai vähemmän sieniä. Yleensä vähemmän. Vain joskus harvoin se on saanut enemmän saalista, kun on autoon mahtunut. Yleensä tädin reissuilla ei ole kulunut muuta kuin bensaa. Täti on ajanut ympäri ämpäri ja niin... siinä se sitten onkin ollut... ajelua paljon ja vähän saalista. Niin kävi nytkin. Traineri, assari 1 ja assari 4 sekä assari 4 kamu olivat mukana. Traineri oli täpinöissään, kun se tajusi, että pääsee mukaan. Prinsessa ja minä sen sijaan huokaistiin helpotuksesta, kun huomattiin, että päästään siitä edes pariksi tunniksi.

No täti oli sitten päästänyt Trainerin irti. Voi hyvää päivää! Traineri selitti leuhkana, että kuinka se oli pitänyt porukkaa kasassa. Se oli, paimenkoira kun on, juossut tädin luota assari 4 ja sen kamun luo, sitten se oli käynyt tädin luona kertomassa, että ne on tuolla, täti oli sitten antanut sille aina makupalan, kun se oli käynyt tädin luona. Sitten se oli mennyt assari 1 luo ja taas tädin luo. Se juoksi pitkin metsää kuin heikkopäinen. Törmäsi pari kertaa johonkin oksaankin ja jatkoi vaan matkaansa vauhdilla. Sitä eivät pienen oksatkaan näytä haittaavan, kun se on paimentamassa.

Täti sanoi, että on oikeastaan aika rasittavaa kun se on paimenkoira. Noutajalle voisi selittää, että kannattaa käydä poimimassa sieniä tai edes etsimässä niitä, mutta miten sellaisen asian selittää paimenelle? Paimen vaan hösää ja huolehtii, että kaikki assarit ja täti pysyvät samalla hehtaarilla.

Sitten assari 4 ja sen kamu menivät autolle ja alkoivat syömään ja juomaan. Eväät, niin täti sanoi, ovat syy miksi junnuassarit lähtevät mukaan. Niitä ei muuten metsä niin kauhiasti kiinnosta.

Assari 2 on Stadissa yliassarin luona ja tapaamassa omia kamujaan ja assari 3 on tietenkin pelimatkalla, koska assari 3 mielestä mikään ei ole sen parempaa kuin ultimate. 

Parikymmentä tattia ja ½ litraa vadelmia oli tädin saalis. Niillä ei taida kovin paljon olla merkitystä tädin keittiössä.

Traineri sen sijaan touhotti vielä illallakin, kuinka se oli juossut niiden  kaatuneiden puunrunkojen yli ja pitänyt hauskaa. (Ihan kuin se olisi ainut paimenkoira koskaan, joka on juossut metsässä kaatuneiden puunrunkojen yli ja paimentanut laumaansa.) Sanoin, että hohhoijaa, meillä oli oikein leppoisaa, kun täti otti sinut mukaansa. Saisi käydä useamminkin ajelemassa hukkareissuja sienimettässä se ei meitä kissoja paljon haittaisi. Eikä sekään haittaisi, jos traineri eksyisi mettään. Täti ja assarit me halutaan takaisin, että ruokahuolto ja vessojen siivous toimii, mutta muusta ei ole niin väliä.


Terveisin


Otto
ammattikissa


P.S. Ai niin. Traineri oli tuon metsäreissun jälkeen niin väsynyt, että se piti melkein kantaa ylös rappusia...

Kommentit