Siirry pääsisältöön

Kuinka puhua koiraa?

Mau Kamut!

Täti sanoi, että sen pitäisi ruveta opiskelemaan koiraa. Siksi se käski assari 1 käydä assari 4 kanssa kirjastoautolla (joka tulee tädin asunnon oven eteen, vaikka täti asuu kaupungissa. Mitä loistavaa palvelua! <3 <3 <3, sanoo täti. Minä taas olen sitä mieltä, että tädin olisi hyvä kävellä tuonne kirjastoon ja hakea kaikki kirjat sieltä. Tulisi kävelyä.)

Täti sai kolme kirjaa, josta se ekan laittoi heti pois. Siinä ei ollut kovin syvällistä asiaa, sanoi täti, joka haluaa silloin oikeasti asiaa, kun se ryhtyy ottamaan asioista selvää.

Jan Fennellin (ks. myös Wikipediasta) Koulutan koriani -teos (2002/2003 Karisto, Hämeenlinna.) sai tädin hyrisemään, sillä tämä täti on ammentanut oppinsa Monty Robertsilta, joka on tunnettu setä hevosmaailmasta ja jonka opeilla täti käsitteli sitä sen hevostakin. Täti siis heti tajusi, että on kysymys johtajuudesta.


Sitten täti löysi myös blogin, jonka nimenä on: Kuinka puhutaan koiraa? Täti tietenkin heti ryhtyi tutkimaan myös sitä. Blogi vaikuttaa oikein hyvältä ja järkevältä. Blogia pitää Jan Fennell-auktorisoitu koirankouluttaja.Amichien bondingJa miksi täti ei yhtä suurella innolla sitten opiskele kissaa? Kysyn vaan näin ihan ohimennen.

Terveisin

Otto
ammattikissa
Kommentit

 1. Varmaan kun se koira tarvii enemmän kuria :)

  VastaaPoista
 2. Mau Amalia!

  Tädin kannattaisi varmaan ryhtyä kirjoittamaan koira-suomi-koira -sanakirja.
  Tuo Traineri on nimittäin yhtä juntti kuin täti. Kumpikin meinaa mennä aina vähän omaan suuntaansa. Yleensä täti voittaa. Täti menee sinne minne täti haluaa ja Traineri joutuu haluamaan sinne, minne täti menee.

  Oikeastaan mun käy tuota Traineria jo vähän sääliksi.

  Terveisin

  Otto
  ammattikissa

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…