Siirry pääsisältöön

Kuinka puhua koiraa?

Mau Kamut!

Täti sanoi, että sen pitäisi ruveta opiskelemaan koiraa. Siksi se käski assari 1 käydä assari 4 kanssa kirjastoautolla (joka tulee tädin asunnon oven eteen, vaikka täti asuu kaupungissa. Mitä loistavaa palvelua! <3 <3 <3, sanoo täti. Minä taas olen sitä mieltä, että tädin olisi hyvä kävellä tuonne kirjastoon ja hakea kaikki kirjat sieltä. Tulisi kävelyä.)

Täti sai kolme kirjaa, josta se ekan laittoi heti pois. Siinä ei ollut kovin syvällistä asiaa, sanoi täti, joka haluaa silloin oikeasti asiaa, kun se ryhtyy ottamaan asioista selvää.

Jan Fennellin (ks. myös Wikipediasta) Koulutan koriani -teos (2002/2003 Karisto, Hämeenlinna.) sai tädin hyrisemään, sillä tämä täti on ammentanut oppinsa Monty Robertsilta, joka on tunnettu setä hevosmaailmasta ja jonka opeilla täti käsitteli sitä sen hevostakin. Täti siis heti tajusi, että on kysymys johtajuudesta.


Sitten täti löysi myös blogin, jonka nimenä on: Kuinka puhutaan koiraa? Täti tietenkin heti ryhtyi tutkimaan myös sitä. Blogi vaikuttaa oikein hyvältä ja järkevältä. Blogia pitää Jan Fennell-auktorisoitu koirankouluttaja.Amichien bondingJa miksi täti ei yhtä suurella innolla sitten opiskele kissaa? Kysyn vaan näin ihan ohimennen.

Terveisin

Otto
ammattikissa
Kommentit

 1. Varmaan kun se koira tarvii enemmän kuria :)

  VastaaPoista
 2. Mau Amalia!

  Tädin kannattaisi varmaan ryhtyä kirjoittamaan koira-suomi-koira -sanakirja.
  Tuo Traineri on nimittäin yhtä juntti kuin täti. Kumpikin meinaa mennä aina vähän omaan suuntaansa. Yleensä täti voittaa. Täti menee sinne minne täti haluaa ja Traineri joutuu haluamaan sinne, minne täti menee.

  Oikeastaan mun käy tuota Traineria jo vähän sääliksi.

  Terveisin

  Otto
  ammattikissa

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…