Siirry pääsisältöön

Viikon 22 positiiviset 2018

Kuvat MM

Viikon 22 positiiviset 2018
 1. Kesä!
 2. Joskus vaan niin välähtää sopivasti. Iloinen siitä pienestä välähdyksestä.
 3. Valoa.
 4. Lämpöä.
 5. Oppii aina jotakin uutta.
 6. Junnun kanssa ostoksilla. 
 7. Herkuttelua. 
 8. Muistelua.
 9. Suunnittelua.
 10. Kirjoitettu mm. aikaresurssista.
 11. Yksi opiskelija saatettu jälleen maaliviivoille. 
 12. Mökillä kastelemassa istutukset. Sadetta vähän, ihan vähän voisi jo tulla. Ei tarvitsisi vetää kuukautta putkeen, vaan silleen mukavasti vaikka yöllä. Pliiis. 
 13. Paku kävi vähän keuhkoputken huollossa. Nyt pörisee taas niin iloisesti. Varo Stadi snadi paku tulee kohta kurvailemaan kartsalle. 
 14. Pitäisiköhän vähän aktivoitua tietyissä "hullutuksissa"...hyvää pöhinää ja se on siinä. Uusi kala koukussa.
 15. Kattomies saapui visiitille. Piippuihin peltiä, jiirit kuntoon ja harjapelti kohdallaan. Vielä toisen piipun pelti laitetaan viikonloppuna.
 16. 7/180.  
 17. Jokainen pieni juttu vie kohti päämäärää. Hitaasti mutta varmasti.
 18. Ihana, ihana Tervajoen autohuolto. 
 19. Yksi ruuvi, kaksi ruuvia, kolme ruuvia...ja sitten on kokonainen levy kiinni seinässä. 
 20. Luettu.
 21. Opittu jälleen uutta. 
 22. Volvon hautajaiset.  Surullista ja iloista. Hyvin palvellut menopeli. Järjettömän hyvät ajo-ominaisuudet jne. Nyt sitten vain käyttöön sen pikkuveli. Sama malli, mutta sporttiversio ja vähän pienemmällä konehuoneella.
 23. Väriainetta ostettu printteriin. Vanhassa on vielä pisara jäljellä. Se puristetaan loppuun saakka.
 24. Järjestelypäivä mökillä.
 25. Puutarhaa muokattu.
 26. Kasvimaata kasteltu lauantaina.
 27. Perunat kasvavat vauhdilla.
 28. Valkosipulit hyvässä iskussa.
 29. Vegaanikissa ei ehkä olekaan niin vegaani...
 30. Rouva Kaarina Kyy oli käynyt takkiostoksilla. Vanha oli jätetty kierrätykseen risukasan päälle.  
 31. Saatu palautettua ajurit printterille. Olipas oikeasti aika haastavaa, kun valmitajan sivusto ei enää tue laitetta. Onnistuin kuitenkin. 
 32. Mökin katto on valmis ja laskukin maksettu. Nyt on sitten remppatili ihan pohjassa, mutta iloinen mieli. Tulevana kesänä sitten pönttöuunin piippu ja hellan asennus. Kun vuoden säästää, niin rahat menevät muutamassa tunnissa. Selalista elämä on. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…