Täti ei tykkää marraskuusta

Mau Kamut!

Täti sanoi, että se on aina inhonnut marraskuuta. Jos tädillä olisi valta, se vaihtaisi heti marraskuun kesäkuuksi tai heinäkuuksi. Samoin joulukuun se vaihtaisi. Tosin joulukuun täti on aina sietänyt paremmin kuin marraskuun, sillä joulukuussa tapahtuu aina käänne valoonpäin. Päivät alkavat taas vähitellen pidentyä. Ja siellä on jouluaatto. Täti ei sitä siirtäisi.

- No onko se nyt niin paha,  jos pari kuukautta on vähän ankeaa?, kysyi assari 4 tädiltä. Täti sanoi, että on. Pimeää, kosteaa ja kaikenlaista muutakin rasitetta. Marraskuussa on paljon tekemistä töissä ja kotona. Pitää miettiä joulua ja kaikenlaista. Ja koska täti on ollut laiska opiskelija se on joutunut käymään loppuelämäkseen koulua. Hahahah. Täti menee joka aamu kouluun. Siellä se on sitten päivät pitkät.

 Marraskuussa voi mainiosti kuitenkin kuvatakin. Ainakin viikonloppuisin, kun voi olla ulkona silloin kun on sen verran valoa, että kannattaa ottaa kamera mukaan.
 Saman puun eri puolelta maisema. Hmm....elämässäkin tädin mukaan asiat näyttävät juuri sellaiselta, mistä näkökulmasta niitä tiiraa. Se mikä näyttää tädin silmissä toivottomalta voi näyttää jonkun muun tädin silmissä ihan tavalliselta tai päinvastoin.
 Tämä on varmaan sitten setä.
 Tai tämä. Se on sopivan tekninen.
 Vesi. Vesi. Tässä syksyinen vesi.
 Esteitä. Esteitä elämässä ja siellä täällä.


Tädillä taitaa olla vähän nostalginen olo. Sitä se ikä teettää.

Terveisin

Otto
ammattikissa

Kommentit