Siirry pääsisältöön

Takkaa rapsuteltu taas vähän lisää
Kuvat MM

Tänään oli todella vetinen ilma. Lunta oli noin 20 cm ja se muuttui loskaksi päivän mittaan tihkusateen seurauksena. Hyvä onni, huono onni, kuka tietää. No joka tapauskessa käytin sadepäivän maalinpoistoon. Aloitin noin klo 10 aikaan. Pidin lyhyitä taukoja parin tunnin välein ja lopetin homman joskus klo 17 nurkilla, kun hämärä alkoi hiipiä. 

Olen tosi tyytyväinen aikaansaannokseeni. Sain poistettua maalin lähes kokonaan. Seuraavalle kerralle jäi enää tuosta kuvusta puolikas, sen vieressä oleva kaistale ja takan sisäosassa oleva kapea kaistale ja  Toki on tuolla on sellaisia pieniä kohtia, joita pitää käydä tökkimässä irti. 

Tuolle viimeiselle osuudelle joudun vähän rakentelemaan enemmän alustaa tuolle lavaröykkiölleni. Hmm... Täytyy miettiä millaisen "työturvallisuushirviön" rakentaa että ei putoa tuonne kellariin.

Kaikki työ on sellaista, että kun aikansa tekee, niin siinä kehittyy. Maalinpoisto takkusi aluksi ja ajattelin prosessin kestävän huomattavasti pidempään. Toki tässä on mennyt tunteina mitattuna aikaa ihan reippaasti, mutta mielestäni maali irtosi tänään huomattavasti paremmin kuin aiemmin. 

Maltan tuskin odottaa, että pääsen rappaamaan pinnan tulevana kesänä ja saan sitten maalata sen valkoisella kalkkimaalilla. Kesä, tervetuloa kesä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…