Siirry pääsisältöön

Poranteriä hankittu


Kuvat MM


Tulin sitten ostaneeksi vähän lisää SDS 7-plus -poranteriä. Hmm... kävin Biltemassa. Saa nähdä kuinka nämä terät kestävät. Ensimmäisellä kierroksella käytin Boschin poranterää, joka maksoi muistaakseni 46,90 €/kpl, mutta maksoin siitä 44,90 € ja nyt hankin näitä Bilteman vastaavia teriä, joita sai 3 kpl hintaan 44,97 €. Boschin terää mainostetaan, että se on kolme kertaa kestävämpi kuin muut vastaavat terät. No naisen logiigalla ei ole järkeä maksaa yhdestä terästä kuitenkaan lähes 50 €. 

Joka tapauksessa teen nyt siis kenttäkokeen. Harmi kun en tajunnut laskea, montako reikää porasin tuolla Boschin terällä. Enää en sitä pysty selvittämään kun kivi on palasina siellä sun täällä. Osa siitä on kiviaidassa ja osa on vähän suurempina palasina metsän puolella odottelemassa käyttöä. Vahingosta viisastuneena dokumentoin nyt sitten montako reikää noilla kolmella terällä saan.

Jotakin toki voi päätellä sitten palastellun kiven määrästäkin, jos se on olennaisesti pienempi kuin kalliimmalla terällä aikaan saatu kasa, niin sitten täytynee ostaa sellainen, mutta jos määrä on tyydyttävä, tyydyn näihin edullisempiin.

Sanotaan, että enää ei saisi muuttaa markoiksi mitään, kun euorolla kerran maksellaan, mutta kun miettii, olisikon maksanut lähes 300 FIM yhdestä poranterästä, niin en varmasti olisi. Kalliiksi tulee kasvihuone. Ja kun sitä miettii, kuinka kalliita tomaatteja, chilejä ja paprikoita siellä sitten kasvaakaan, niin raskiiko niitä edes syödä?
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…