Poranteriä hankittu


Kuvat MM


Tulin sitten ostaneeksi vähän lisää SDS 7-plus -poranteriä. Hmm... kävin Biltemassa. Saa nähdä kuinka nämä terät kestävät. Ensimmäisellä kierroksella käytin Boschin poranterää, joka maksoi muistaakseni 46,90 €/kpl, mutta maksoin siitä 44,90 € ja nyt hankin näitä Bilteman vastaavia teriä, joita sai 3 kpl hintaan 44,97 €. Boschin terää mainostetaan, että se on kolme kertaa kestävämpi kuin muut vastaavat terät. No naisen logiigalla ei ole järkeä maksaa yhdestä terästä kuitenkaan lähes 50 €. 

Joka tapauksessa teen nyt siis kenttäkokeen. Harmi kun en tajunnut laskea, montako reikää porasin tuolla Boschin terällä. Enää en sitä pysty selvittämään kun kivi on palasina siellä sun täällä. Osa siitä on kiviaidassa ja osa on vähän suurempina palasina metsän puolella odottelemassa käyttöä. Vahingosta viisastuneena dokumentoin nyt sitten montako reikää noilla kolmella terällä saan.

Jotakin toki voi päätellä sitten palastellun kiven määrästäkin, jos se on olennaisesti pienempi kuin kalliimmalla terällä aikaan saatu kasa, niin sitten täytynee ostaa sellainen, mutta jos määrä on tyydyttävä, tyydyn näihin edullisempiin.

Sanotaan, että enää ei saisi muuttaa markoiksi mitään, kun euorolla kerran maksellaan, mutta kun miettii, olisikon maksanut lähes 300 FIM yhdestä poranterästä, niin en varmasti olisi. Kalliiksi tulee kasvihuone. Ja kun sitä miettii, kuinka kalliita tomaatteja, chilejä ja paprikoita siellä sitten kasvaakaan, niin raskiiko niitä edes syödä?
Kommentit