Siirry pääsisältöön

Poranteriä hankittu


Kuvat MM


Tulin sitten ostaneeksi vähän lisää SDS 7-plus -poranteriä. Hmm... kävin Biltemassa. Saa nähdä kuinka nämä terät kestävät. Ensimmäisellä kierroksella käytin Boschin poranterää, joka maksoi muistaakseni 46,90 €/kpl, mutta maksoin siitä 44,90 € ja nyt hankin näitä Bilteman vastaavia teriä, joita sai 3 kpl hintaan 44,97 €. Boschin terää mainostetaan, että se on kolme kertaa kestävämpi kuin muut vastaavat terät. No naisen logiigalla ei ole järkeä maksaa yhdestä terästä kuitenkaan lähes 50 €. 

Joka tapauksessa teen nyt siis kenttäkokeen. Harmi kun en tajunnut laskea, montako reikää porasin tuolla Boschin terällä. Enää en sitä pysty selvittämään kun kivi on palasina siellä sun täällä. Osa siitä on kiviaidassa ja osa on vähän suurempina palasina metsän puolella odottelemassa käyttöä. Vahingosta viisastuneena dokumentoin nyt sitten montako reikää noilla kolmella terällä saan.

Jotakin toki voi päätellä sitten palastellun kiven määrästäkin, jos se on olennaisesti pienempi kuin kalliimmalla terällä aikaan saatu kasa, niin sitten täytynee ostaa sellainen, mutta jos määrä on tyydyttävä, tyydyn näihin edullisempiin.

Sanotaan, että enää ei saisi muuttaa markoiksi mitään, kun euorolla kerran maksellaan, mutta kun miettii, olisikon maksanut lähes 300 FIM yhdestä poranterästä, niin en varmasti olisi. Kalliiksi tulee kasvihuone. Ja kun sitä miettii, kuinka kalliita tomaatteja, chilejä ja paprikoita siellä sitten kasvaakaan, niin raskiiko niitä edes syödä?
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Kadonnut Kissa Stravinski

Kuvat MM
Meiltä on kadonnut harmaavalkoinen kissapoika. Se tuntee parhaiten nimen Lupu.
Lupu on suurikokoinen (pitkäjalkainen) poika. Luonteeltaan se on ujo. Säikkyy aika helposti uusia ääniä ja suhtautuu kaikkeen varovaisesti, mutta on tutuksi tullessaan, mitä sydämellisin ja suloisin kissapoika. 
Kissa katosi mökillä Isonkyrön kunnan alueella ja siitä on tehty ilmoitus Seinäjoen löytöeläintarhalle. Kissalla on siru, joten sitä kautta löytyvät yhteystietoni. 
Jos sinulla on havintoja Lupusta, niin laita viestiä tämän blogin kommenttikenttään tai sähköpostiin otto.thekissa(@)gmail.com.

--