Kiviä ja kiviaitaa


 Kuvat MM

Aika mukava tunne, kun kiviaitakin valmistuu tuossa vähän huomaamatta kantojen kaivelun ja mullan kärräämisen ohella. Kasvihuoneen alusta valmistuu samalla vähitellen. Kunto kasvaa ja mieli virkistyy. Voiko sen parempaa oikeastaan olla?

Kaarlo Nelimarkka Sundomin viinitilta oli kertomassa opiskelijoilleni yrittäjyydestä. Nelimarkka neuvoi, että viiniköynnösten ympärille kannattaa laittaa kiviä mahdollisimman paljon. Keväällä sulaa lumi nopeammin, tulee sopivaa pieneliöilmastoa ja kivet varaavat hyvin lämpöä. Olen yrittänyt lisätä pieneliöilmaston muodostumisen mahdollisuutta sahamaalla vaihtamistani hirsistä lahonneita osia tuonne kiviaidan väleihin. Joskos sinne muodostuisi oikein kunnollinen hyönteishotelli. Tosin tuttava uskalsi epäillä, että rakennan sinne hotellia ainaostaan käärmeille, joita jo ennestään vilisee tontilla ja sen reunamilla.  Tuttavani oli sitä mieltä, että käärmeet tulevat rakastamaan tuota kiviaitaa ja valloittavat kyseisen nurkan vauhdilla. Siinä on mukava nauttia auringonpaahteesta kesällä. Hmm... Eivät käärmeet mielestäni ole kokonaan niin huonoja otuksia. Ne syövät hiiriä ja rottia yms. 

No käärmeitä tai ei  täytyy kuitenkin tulevana viikonloppuna leikata viiniköynnökset matalaksi ja laittaa kiviä niiden ympärille. Lisäksi niiden päälle täytyy laittaa suoja talveksi. Jännityksellä odotan, ovatko ne sitten keväällä vielä hengissä.



Kommentit