Maali lähes poistettu takasta

Kuvat MM

Maali on lähestulkoon poistettu takasta.  Aikaa on kulunut aika reippaasti tähän puuhasteluun. Eilen sain suhteessa aika ison alueen putsattua. Tänään oli huomatavasti haastavampaa. Pieni pala tuossa tulipesän vieressä vei aikaa noin kolme tuntia. 

Sitten hioin leivinuunin yläosan pinnasta pienet maalijäämät pois, mitä en ollut saanut kuumailmapuhatimella ja lastalla.

Ehkä "aamutossuistani" huomautellut ystäväni olisi ollut kauhissaan, jos olisi nähnyt livenä telinerakennelmani. 

Myöskään hyvin käytetyt nahkahanskat eivät todennäköisesti läpäisi turvamääräyksiä. Ne kuitenkin suojaavat mainiosti vielä käsiä kolhuilta ja kuumailmapuhaltimelta. 

Kuumailmapuhaltimen kanssa ei voi käyttää mitään muovihanskoja. Jos kuumailma osuu käpäliin, sulaisivat muovihanskat niihin kiinni.

Olen havainnut, että kun maali on ollut lähellä tulta, se on pinttynyt voimakkaasti kiinni ja sitä on todella vaikea poistaa. Ehkä käytän tuohon kohtaa vähn tuota maalinpoistoainetta. Samoin takan reunuksen alla olevat tiilet ovat pinttyneet voimakkaasti.

Asia meni kuitenkin jälleen vähän eteenpäin. Toiveissa on että tulevana viikonloppuna takka on putsattu kokonaan.  

Sitten on vuorossa siivoaminen. Runsaasti maalinlastuja on putoillut tuonne multapenkkiin. Ne pitää saada kaikki pois sieltä.

Kommentit