Kuvat MM
Suomalainen ruoka on puhdasta. Pienet toimijat esittäytyivät Palacen maatilamarkkinoilla. Oli ilo olla mukana Hans Välimäen ja Eero Vottosen koolle kutsumassa joukossa Helsingin vanhalla ylioppilastalolla esittelemästä laadukasta suomalaista lähiruokaa Finnmeat Oy:n ständillä.
Aloitimme jo aamuhämärissä laittaa esittelypöytäämme kuntoon.
Aloitimme jo aamuhämärissä laittaa esittelypöytäämme kuntoon.
Elimme todeksi ajatusta: "Find a job you love and you'll never work a day in your life." Tällaisena päivänä tämä ajatus tuntuu niin todelta.
Finnmeat Oy keskittyy tuottamaan eettisesti mangalitza -rodun sianlihaa. Sikoja ruokitaan omassa maassa kasvatetulla herneellä, kauralla ja ohralla. Lisäksi possu nauttii kuuluisan Napue Ginin rankkia ruoan kostukkeena. Possu saa elää ulkona vapaana suuressa aidatulla alueella, myös sen viimeiset hetket täyttävät tiukat laatuvaatimuksemme. Tätä tosiaan kelpasi esitellä Wanhalla 17.10.2017 olleilla Palacen maatilamarkkinoilla.
Finnmeat Oy:n sivustolla LinkedIn-palvelussa todetaan, että "Finnmeat Oy:n tarkoituksena on välittää premium-laatuista sianlihaa
tuottajalta loppukäyttäjälle. Tällä hetkellä suuntaudumme kotimaan
markkinoille, mutta tulevaisuudessa myös vientitoiminta on mahdollista.
Kaikki välittämämme liha tuotetaan valvotuissa olosuhteissa eläinten
hyvinvointia kunnioittaen ja elinympäristö huomioiden.
Tällä hetkellä tuottajamme tuottavat mangalitza-rodun sianlihaa, joka on
ominaisuuksiltaan mureaa ja marmoroitunutta ja sopii näin myös fine
dining -annoksiin."
Lähteet ja lukemisto
Baraka, Josefiina. (2017). Pohjanmaalla toimivan tilalla villasiat ulkoilevat läpi vuoden. Ruokala. Ilta-Sanomat. (30.10.2017).
Tuominen, Matti. (2017). Tunnettu ravintoloitsija etsii maanviljelijöitä - nyt suunnitelmat selvisivät. Maaseudun tulevaisuus 12.10.2017. (13.10.2017).
Kommentit
Lähetä kommentti