"Ikioma" ongelmajätekaatopaikka

 Kuvat MM

Makellarin kohta on täytetty erilaisella romulla. Voinee ihan syystä sanoa, että minulla on pihallani ihan ikioma ongelmajätekaatopaikka. En tiedä mitä kaikkea tuolta vielä löytyykään. Toivottavasti ei kuitenkaan kenenkään kadonnutta anoppia tai muuta vastaavaa. 

Menneenä syksynä vein jo aika suuren satsin erilaista maasta löytynyttä romua kaatopaikalle kasvihuoneen kohdalta ja myös tästä ko. kohdasta. Tästä löytyi mm. pappatunturin puolikas jne. En vielä siinä vaiheessa tajunnut, että kyseessä on todella suuri maakellari, joka on täytetty romulla. 

Maakellarin olemassaolo paljastui, kun kaivoin enemmän ja romua vain tuli ja tuli ja sitten paljastui myös kiviseinää.

Hetekan runko, fillarin osia, fillarin ketjuja, lastenvaunut, erilaisia metallitankoja, auton osia, traktorin osia, nauloja, säilyketölkkejä jne.
 Posliinia ja hmmm.... ilmeisesti
jokunen pullo on tullut juotua koskenkorvaakin. Näitä pulloja on jo nyt kolmessa jätesäkissä. Osassa on sisällä jotakin nestettä. Ilmeisesti jäteöljyä tms. Ei kiinnosta tutkia tarkemmin. Lisäksi on löytynyt mieletön määrä muovia. Yksi jätesäkki on jo täynnä, kolme apulantasäkkiä ovat täynnä (ko. säkit löytyivät maahan kaivettuna) jne.

 Asbestiakin on.



Näyttää siis siltä, että tämäkään homma ei ole ihan lyhytkestoinen. Kaivuuta piisaa hamaan tappiin. Otan tämän(kin) homman rennosti ja teen vähitellen, sillä en usko, että roskat karkaavat tuolta kuopasta minnekään. Suunnitelmani on, että uhraan tälle asialle seuraavan kerran aikaani keväällä 2018 yhden tai kaksi päivää. Sitten syksyllä 2018 toiset pari päivää. Luultavasti syksyllä 2019 saan koko kuopan tyhjäksi tällaisella vauhdilla. 

Tavoitteeni on kuitenkin omalta osaltani saada tontti sellaiseen kuntoon, että sieltä ei tällaisia yllätyksiä enää tule. 
 



Kommentit