Siirry pääsisältöön

Kiviä halkaistu, osa II


 Kuvat MM

Tänään sitten ryhdyin halkaisemaan tontilla olevia kiviä. Eilisen tiedonhankinnan jälkeen ja yön nukuttuani päädyin hankkimaan iskuporakoneen. Ajattelin, että tarvitsen sellaisen muutenkin ja luultavasti se kuitenkin kestää tällaisessa tarkoituksessa hieman tavallista porakonetta paremmin ja siinä riittää vääntöä vähän enemmän. Onnekseni en ollut käyttänyt Motonetin - 10 % liittymistarjousta (kanta-asiakkuus) hyödykseni heti, vaan olin säästänyt sen aikaan parempaan.  Alennus tuntui varsin mukavalta, kun hankin porakoneen lisäksi mm. Boschin SDS -plus poranterän. Sen hinta on 49,90 €. Huh. Olisinkonan markka-aikana ostanut 300 FIM maksavan terän ihan nikottelematta? Tuskin. 

Hankin lisäksi halkaisukiiloja 6 kpl, suojalasit, hiomalaikan kulmahiomakoneeseen sekä kivipiikin sekä muutamia kiviporanteriä vanhaan porakoneeseen, jolla tein aloitusreikiä. 

Ja voinette arvata, kuinka onnellinen olen siitä, että mökillä on huomattava määrä ennestään SDS-poranteriä!
Porasin reikiä siten, että aloitin pienellä poralla, jolla tein aloituskolon. Sitten etenin iskuporakoneella kolmella eri terällä. Suurensin terää kierros kierroksella. Totesin, että tämä on toimiva ratkaisu. Porakin todennäköisesti kestää paremmin, kun sillä ei runno kerralla täysimittaista reikää. Jos olisi varaa hankkia Hilti, niin sitten ei olisi tätä ongelmaa.

 Kivipiikki osoittautui näppäräksi värkiksi.

Ja kun tätä kiveä pilkoin, tajusin kuinka painava se oikeasti on. Ei ihme, että se ei hievahtanutkaan vivuttamalla. Olisi kiva tietää, paljonko se painoi. Ehkä 1000 kg? En osaa arvioida.
Luultavasti pilkoin sen noin + 20 palaan + lisäksi ne palaset, jotka lohkesivat siitä vähän kuin itsestään tai lekalla lyömällä. 

 Se tunne kun kiven kohta oli vihdoinkin tyhjä!

Tässä muutama suuri palanen, joita en jaksanut raahata aitatyömaalleni. Näitä täytyy vielä pilkkoa pienempiin osiin.

 Osa lohkotuista kivistä päätyi aidan rakennusmateriaaliksi.


 Pienimmät laitoin viiniköynnösten ympärille. Ne täytyy vielä peittää talveksi.

 Tuhkaimurilla oli käyttöä. Puhalsin sillä kivipölyn pois rei´istä ennen kiilojen laittamista.

Kiilat kannattaa laittaa huolellisesti ohjeen mukaan. Sitten vain vuorotellen naputellaan vasaralla tai moskalla tai lekalla niiden päälle.  Kivestä kuuluu jännä soinnikas ääni, kun se alkaa haljeta. (Käytä ehdottomasti kuulosuojaimia. Sen äänen kuulee vaikka suojat ovat päässä!)


En tietenkään malttanut lopettaa siihen ensimmäiseen kiveen, vaan aloitin toista. Ja ahnehdin sitten vähän liikaa. Laitoin vain neljä kiilaa ja reikiä tein ehkä liian vähän. Viisi tai kuusi reikää olisi ollut parempi.

Tästä on hyvä jatkaa huomenna.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Kadonnut Kissa Stravinski

Kuvat MM
Meiltä on kadonnut harmaavalkoinen kissapoika. Se tuntee parhaiten nimen Lupu.
Lupu on suurikokoinen (pitkäjalkainen) poika. Luonteeltaan se on ujo. Säikkyy aika helposti uusia ääniä ja suhtautuu kaikkeen varovaisesti, mutta on tutuksi tullessaan, mitä sydämellisin ja suloisin kissapoika. 
Kissa katosi mökillä Isonkyrön kunnan alueella ja siitä on tehty ilmoitus Seinäjoen löytöeläintarhalle. Kissalla on siru, joten sitä kautta löytyvät yhteystietoni. 
Jos sinulla on havintoja Lupusta, niin laita viestiä tämän blogin kommenttikenttään tai sähköpostiin otto.thekissa(@)gmail.com.

--