Siirry pääsisältöön

Viikon 22 positiiviset 2018

Kuvat MM

Viikon 22 positiiviset 2018
 1. Kesä!
 2. Joskus vaan niin välähtää sopivasti. Iloinen siitä pienestä välähdyksestä.
 3. Valoa.
 4. Lämpöä.
 5. Oppii aina jotakin uutta.
 6. Junnun kanssa ostoksilla. 
 7. Herkuttelua. 
 8. Muistelua.
 9. Suunnittelua.
 10. Kirjoitettu mm. aikaresurssista.
 11. Yksi opiskelija saatettu jälleen maaliviivoille. 
 12. Mökillä kastelemassa istutukset. Sadetta vähän, ihan vähän voisi jo tulla. Ei tarvitsisi vetää kuukautta putkeen, vaan silleen mukavasti vaikka yöllä. Pliiis. 
 13. Paku kävi vähän keuhkoputken huollossa. Nyt pörisee taas niin iloisesti. Varo Stadi snadi paku tulee kohta kurvailemaan kartsalle. 
 14. Pitäisiköhän vähän aktivoitua tietyissä "hullutuksissa"...hyvää pöhinää ja se on siinä. Uusi kala koukussa.
 15. Kattomies saapui visiitille. Piippuihin peltiä, jiirit kuntoon ja harjapelti kohdallaan. Vielä toisen piipun pelti laitetaan viikonloppuna.
 16. 7/180.  
 17. Jokainen pieni juttu vie kohti päämäärää. Hitaasti mutta varmasti.
 18. Ihana, ihana Tervajoen autohuolto. 
 19. Yksi ruuvi, kaksi ruuvia, kolme ruuvia...ja sitten on kokonainen levy kiinni seinässä. 
 20. Luettu.
 21. Opittu jälleen uutta. 
 22. Volvon hautajaiset.  Surullista ja iloista. Hyvin palvellut menopeli. Järjettömän hyvät ajo-ominaisuudet jne. Nyt sitten vain käyttöön sen pikkuveli. Sama malli, mutta sporttiversio ja vähän pienemmällä konehuoneella.
 23. Väriainetta ostettu printteriin. Vanhassa on vielä pisara jäljellä. Se puristetaan loppuun saakka.
 24. Järjestelypäivä mökillä.
 25. Puutarhaa muokattu.
 26. Kasvimaata kasteltu lauantaina.
 27. Perunat kasvavat vauhdilla.
 28. Valkosipulit hyvässä iskussa.
 29. Vegaanikissa ei ehkä olekaan niin vegaani...
 30. Rouva Kaarina Kyy oli käynyt takkiostoksilla. Vanha oli jätetty kierrätykseen risukasan päälle.  
 31. Saatu palautettua ajurit printterille. Olipas oikeasti aika haastavaa, kun valmitajan sivusto ei enää tue laitetta. Onnistuin kuitenkin. 
 32. Mökin katto on valmis ja laskukin maksettu. Nyt on sitten remppatili ihan pohjassa, mutta iloinen mieli. Tulevana kesänä sitten pönttöuunin piippu ja hellan asennus. Kun vuoden säästää, niin rahat menevät muutamassa tunnissa. Selalista elämä on. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…