Siirry pääsisältöön

Ja sitten saatiin lattia
Kuvat MM

Se tunne, kun homma on edennyt siihen pisteeseen, että viimeinen lankku on paikoillaan.
Vielä täytyy käsitellä lattian pinta, laittaa jalkalistat jne., mutta nyt on yksi vaikeimmista vaiheista saatu maaliin. Olo on helpottunut. Ennen lattian käsittelemistä maalataan kuitenkin katto, käsitellään takka ja tapetoidaan seinät. Joten aikaa kuluu ennen kuin tupa on "valmis".

Tuntuu muuten suorastaan omituiselta, kun voi kävellä tuvassa eikä tarvitse väistellä kellaria, eikä multa pölise jne. Lattian valmistumisen etenemistä voit lukea näistä teksteistä

Hankin tuvan lattiaan lankut kesällä 2017. Se reissu ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, mutta lankut saatiin perille. Lankut olivat peiteltynä, jotta aurinko ei muuttaisi päällimmäisen kerroksen väriä. Pettymys näissä tosiaan oli, että jokainen pää on sahattu ilmeisemmin, miten sattuu. Onneksi kyseenalaistin päiden suoruuden. Tarvittiin suorakulmaa ja yksi veistos...

Hankintareissu Seinäjoelle oli lattian kannalta merkittävä ja välttämätön. Kuormaaminen aina jännittää. Oli taas vuosi siitä, kun olen sitonut liinat.  

Sitten kun on aikansa puurtanut, tulee jonkinlainen harppaus!  Asiat etenevät vauhdilla ja tulee jotakin sellaista, josta on vaan vähän toivonut, että voi kun se nyt menisi putkeen. Toinen asennuspäivä lattiahommien parissa tuotti tulosta mukavasti. Lankkujen sahaaminen suoraksi hidastaa hommaa reilusti. 

Kolmas asennuspäivä tuotti tulosta jälleen mukavasti. Hyvin merkittävä osa ajasta kului tukipuiden asentamiseen. Jotta koolit pysyvät suorassa, niiden alle täytyy laittaa tuki. Jos joustoa tulee, se näkyy oitis lankkujen asennuksessa. Lattiapinta-ala kasvoi kuitenkin suhteellisen paljon. Kellarin luukun kohtakin hahmottui mukavasti.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…