Ja sitten saatiin lattia




Kuvat MM

Se tunne, kun homma on edennyt siihen pisteeseen, että viimeinen lankku on paikoillaan.
Vielä täytyy käsitellä lattian pinta, laittaa jalkalistat jne., mutta nyt on yksi vaikeimmista vaiheista saatu maaliin. Olo on helpottunut. Ennen lattian käsittelemistä maalataan kuitenkin katto, käsitellään takka ja tapetoidaan seinät. Joten aikaa kuluu ennen kuin tupa on "valmis".

Tuntuu muuten suorastaan omituiselta, kun voi kävellä tuvassa eikä tarvitse väistellä kellaria, eikä multa pölise jne. 



Lattian valmistumisen etenemistä voit lukea näistä teksteistä

Hankin tuvan lattiaan lankut kesällä 2017. Se reissu ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, mutta lankut saatiin perille. Lankut olivat peiteltynä, jotta aurinko ei muuttaisi päällimmäisen kerroksen väriä. Pettymys näissä tosiaan oli, että jokainen pää on sahattu ilmeisemmin, miten sattuu. Onneksi kyseenalaistin päiden suoruuden. Tarvittiin suorakulmaa ja yksi veistos...

Hankintareissu Seinäjoelle oli lattian kannalta merkittävä ja välttämätön. Kuormaaminen aina jännittää. Oli taas vuosi siitä, kun olen sitonut liinat.  

Sitten kun on aikansa puurtanut, tulee jonkinlainen harppaus!  Asiat etenevät vauhdilla ja tulee jotakin sellaista, josta on vaan vähän toivonut, että voi kun se nyt menisi putkeen. Toinen asennuspäivä lattiahommien parissa tuotti tulosta mukavasti. Lankkujen sahaaminen suoraksi hidastaa hommaa reilusti. 

Kolmas asennuspäivä tuotti tulosta jälleen mukavasti. Hyvin merkittävä osa ajasta kului tukipuiden asentamiseen. Jotta koolit pysyvät suorassa, niiden alle täytyy laittaa tuki. Jos joustoa tulee, se näkyy oitis lankkujen asennuksessa. Lattiapinta-ala kasvoi kuitenkin suhteellisen paljon. Kellarin luukun kohtakin hahmottui mukavasti.

 

Kommentit