Siirry pääsisältöön

Ja sitten saatiin lattia
Kuvat MM

Se tunne, kun homma on edennyt siihen pisteeseen, että viimeinen lankku on paikoillaan.
Vielä täytyy käsitellä lattian pinta, laittaa jalkalistat jne., mutta nyt on yksi vaikeimmista vaiheista saatu maaliin. Olo on helpottunut. Ennen lattian käsittelemistä maalataan kuitenkin katto, käsitellään takka ja tapetoidaan seinät. Joten aikaa kuluu ennen kuin tupa on "valmis".

Tuntuu muuten suorastaan omituiselta, kun voi kävellä tuvassa eikä tarvitse väistellä kellaria, eikä multa pölise jne. Lattian valmistumisen etenemistä voit lukea näistä teksteistä

Hankin tuvan lattiaan lankut kesällä 2017. Se reissu ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, mutta lankut saatiin perille. Lankut olivat peiteltynä, jotta aurinko ei muuttaisi päällimmäisen kerroksen väriä. Pettymys näissä tosiaan oli, että jokainen pää on sahattu ilmeisemmin, miten sattuu. Onneksi kyseenalaistin päiden suoruuden. Tarvittiin suorakulmaa ja yksi veistos...

Hankintareissu Seinäjoelle oli lattian kannalta merkittävä ja välttämätön. Kuormaaminen aina jännittää. Oli taas vuosi siitä, kun olen sitonut liinat.  

Sitten kun on aikansa puurtanut, tulee jonkinlainen harppaus!  Asiat etenevät vauhdilla ja tulee jotakin sellaista, josta on vaan vähän toivonut, että voi kun se nyt menisi putkeen. Toinen asennuspäivä lattiahommien parissa tuotti tulosta mukavasti. Lankkujen sahaaminen suoraksi hidastaa hommaa reilusti. 

Kolmas asennuspäivä tuotti tulosta jälleen mukavasti. Hyvin merkittävä osa ajasta kului tukipuiden asentamiseen. Jotta koolit pysyvät suorassa, niiden alle täytyy laittaa tuki. Jos joustoa tulee, se näkyy oitis lankkujen asennuksessa. Lattiapinta-ala kasvoi kuitenkin suhteellisen paljon. Kellarin luukun kohtakin hahmottui mukavasti.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…