Siirry pääsisältöön

Antit


Kuvat MM

Kuuluisat pohjalaiset Antit. Antti Isotalo ja Antti Rannanjärvi.  Antti Rannanjärven lapsuus oli rankka. Isä oli juoppo ja äiti kuoli Antin ollessa lapsi. Veljeskatras päätyi rikollisille teille jo varsin nuorena. 

Tyypillinen tapaus siis. Ei mitään uutta sinänsä. Perusturvallisuus järkkyy ja lapsi joutuu kasvamaan isoksi liian aikaisin. Kukaan ei peittele illalla sänkyyn, sadun lukemisesta puhumattakaan. Kotiintuloaikoja ei ole, ehkä jopa päin vastoin, mitä kauemmin "kakara" on pois silmistä sen parempi. Ehtii kittaamaan toisenkin pullon ennen kuin tulee paikalle. Tätä tuttua kaavaa noudattavat tämänkin päivän "puukkojunkkareiden" taustat. Ei paljon auta, vaikka finanssiasiat olisivat suhteellisen kunnossa. Sydän huutaa syliä, huomiota ja hyväksyntää.

Kuinka lähellä olevat voisivat tukea nuorta niin, että ei tarvitsisi turvautua väkivaltaan ja päihteisiin? Vai voiko? Voiko joku ulkoa päin tuleva tekijä olla sellainen, että se saa ihmisen muuttamaan suuntaa toiseksi? 

Olen monta kertaa pohtinut sitä, miten me ihmiset huomattavasti helpommin pelastamme hyljättyjä koiria (jopa ulkomailta saakka) ja kissoja, kuin omia lajitovereitamme. Tai autamme lajitoveria jonnekin kauas. Eihän se huono asia ole. Ehkä voisimme kuitenkin tehdä jotakin vähän toisin.

Aika moni lapseton haaveilee siitä omasta lapsesta. Lapsenhoitamista voisi harjoitella olemalla ystäväaikuinen jollekin pienelle tai vähän suuremmalle lapsella. Nimittäin aika moni tarvitsisi rinnalleen kaverin, jolle soittaa, jonka kanssa käydä vaikkapa kävelyllä tai istua sohvalla pelaamassa vaikka sitä X-boxia tms. Vai olemmeko jo niin vieraantuneita toisistamme, että emme oikein osaa välittää.


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…