Siirry pääsisältöön

Viikon 8 positiiviset 2018

Kuvat MM

Viikon 8 positiiviset 2018
 1. Maantaivapaa, johtuen lauantaiopetuksesta.
 2. Ruuvailtu sunnuntaina ostettuja tamien kasvatushyllyjä (kevytrakenteisia alumiinisia varastohyllyhä) kasaan. Olikin vähän haastavampi varastohylly koota. Ensimmäisen kanssa meni opetellessa, toinen jo sujui huomattavasti paremmin.  Mutta aivan kertakaikkisen mainiot tähän taimien kasvuhyllyköksi.
 3. Bataatit odottelemassa istutusta, joka tapahtuu viikon 9 lopulla.
 4. Valkosipulit istutettu. 65 kpl. Riittää kyllä eläintarhan väelle koko vuodeksi. Itse kasvatetuista riittää yleensä yksi kynsi annokseen. 
 5. Teenkeitin. Turhake? No sellainen hyppäsi ostoskoriini. 
 6. Leivottu banaanipiirakkaa. Kahvilla piipahtanut naapuri totesi, että kyllä on maut kohdallaan. Positiivinen palaute lämmitti mieltä. 
 7. Välienselvittelyä.
 8. Projektin aloitusseminaari demottu oppitunnilla. Banaanipiirakkaa, kahvia ja teetä. Toivottavasti jää mukava muisto opiskelijoille. Unohtui ottaa kuva, mutta uskon, että opiskelijat tykkäsivät.
 9. Sain kahdelta eri ryhmältä todella positiivista palautetta.
 10. Ostettu nippu vöitä. Nahkaisia. 2 €/kpl. Poistomyynti.
 11. Ihanaa autoon on taas vaihdettu öljy ja se on muutenkin käyty läpi. 
 12. Porkkanakeittoa Arabian Ruska-sarjan teekupeista. Pieni asia, mutta tulee juhlallinen olo. 
 13. Riskillä mennään. Yksinkertaisesti.  
 14. Luettu.
 15. Kyllä tuore inkivääri on vaan aivan erilaista kuin purkista tai kuivattuna ostettu. Kookoskanakeitto maistui pakkaspäivänä.  
 16. Kirppisvisiitillä hankittu kirjoja. Rakastan mietelauseita ja löysin monta opusta aiheeseen liittyen. Pari keittokirjaakin tarttui mukaan. 
 17. Ei ihan kiltti poika. Sellaista se välillä on. 
 18. Jääkärien paluu. Kiitos puolustusvoimille. Maanpuolustus kuuluu kaikille.
 19. Sotkun munkki. Vähän jäässä, mutta ei haittaa. Sotkun munkki on sotkun munkki.
 20. Tulevalla viikolla on vapaajakso.
 21. Inkivääriä istutettu... ja kaikkea muutakin.
 22. Puutarhapuuhastelua. Fiilikset ovat taas katossa.
 23. Maistiaiset täytyy toki saada.  
 24. Metsästetty unelmaa. 
 25. Kirjoitettu. 
 26. Fudget on herkku, jossa ovat takuuvarmasti kalorit kohdallaan. Onnistuivat. Ehkä keittoaika olisi voinut olla n. 5 min pidempi.  
 27. Pizzapäivä 25.2.2018 ja samalla hötäkällä taas banaanipiirakkaa.  Alkuviikolla voi ainakin syödä pizzaa, niin ei tarvitse majoittua keittöön koko viikoksi. 
 28. Mukava keitellä omien marjapensaiden marjoista mehua. Olen laittanut pari siivua inkivääriä messiin. On kyllä oikein tehokas aine flunssantorjunnassa.
 29. Juteltu syvällisiä naapurin kanssa, joka tyhjää äitinsä huoneistoa. Näin tämänkin talon alkuperäiset asukkaat vaihtuvat vähitellen. On ilo asua taloyhtiössä, jossa ihmiset ovat viihtyneet aivan alusta saakka. Sen kyllä huomaa. Meitä uusia ei tässä rapussa ollut kuin pari silloin kun itse muutin tänne.
 30. Mielenkiintoisia mahdollisuuksia.
 31. Vapaaviikko! Nautinto.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…