Siirry pääsisältöön

Viikon 8 positiiviset 2018

Kuvat MM

Viikon 8 positiiviset 2018
 1. Maantaivapaa, johtuen lauantaiopetuksesta.
 2. Ruuvailtu sunnuntaina ostettuja tamien kasvatushyllyjä (kevytrakenteisia alumiinisia varastohyllyhä) kasaan. Olikin vähän haastavampi varastohylly koota. Ensimmäisen kanssa meni opetellessa, toinen jo sujui huomattavasti paremmin.  Mutta aivan kertakaikkisen mainiot tähän taimien kasvuhyllyköksi.
 3. Bataatit odottelemassa istutusta, joka tapahtuu viikon 9 lopulla.
 4. Valkosipulit istutettu. 65 kpl. Riittää kyllä eläintarhan väelle koko vuodeksi. Itse kasvatetuista riittää yleensä yksi kynsi annokseen. 
 5. Teenkeitin. Turhake? No sellainen hyppäsi ostoskoriini. 
 6. Leivottu banaanipiirakkaa. Kahvilla piipahtanut naapuri totesi, että kyllä on maut kohdallaan. Positiivinen palaute lämmitti mieltä. 
 7. Välienselvittelyä.
 8. Projektin aloitusseminaari demottu oppitunnilla. Banaanipiirakkaa, kahvia ja teetä. Toivottavasti jää mukava muisto opiskelijoille. Unohtui ottaa kuva, mutta uskon, että opiskelijat tykkäsivät.
 9. Sain kahdelta eri ryhmältä todella positiivista palautetta.
 10. Ostettu nippu vöitä. Nahkaisia. 2 €/kpl. Poistomyynti.
 11. Ihanaa autoon on taas vaihdettu öljy ja se on muutenkin käyty läpi. 
 12. Porkkanakeittoa Arabian Ruska-sarjan teekupeista. Pieni asia, mutta tulee juhlallinen olo. 
 13. Riskillä mennään. Yksinkertaisesti.  
 14. Luettu.
 15. Kyllä tuore inkivääri on vaan aivan erilaista kuin purkista tai kuivattuna ostettu. Kookoskanakeitto maistui pakkaspäivänä.  
 16. Kirppisvisiitillä hankittu kirjoja. Rakastan mietelauseita ja löysin monta opusta aiheeseen liittyen. Pari keittokirjaakin tarttui mukaan. 
 17. Ei ihan kiltti poika. Sellaista se välillä on. 
 18. Jääkärien paluu. Kiitos puolustusvoimille. Maanpuolustus kuuluu kaikille.
 19. Sotkun munkki. Vähän jäässä, mutta ei haittaa. Sotkun munkki on sotkun munkki.
 20. Tulevalla viikolla on vapaajakso.
 21. Inkivääriä istutettu... ja kaikkea muutakin.
 22. Puutarhapuuhastelua. Fiilikset ovat taas katossa.
 23. Maistiaiset täytyy toki saada.  
 24. Metsästetty unelmaa. 
 25. Kirjoitettu. 
 26. Fudget on herkku, jossa ovat takuuvarmasti kalorit kohdallaan. Onnistuivat. Ehkä keittoaika olisi voinut olla n. 5 min pidempi.  
 27. Pizzapäivä 25.2.2018 ja samalla hötäkällä taas banaanipiirakkaa.  Alkuviikolla voi ainakin syödä pizzaa, niin ei tarvitse majoittua keittöön koko viikoksi. 
 28. Mukava keitellä omien marjapensaiden marjoista mehua. Olen laittanut pari siivua inkivääriä messiin. On kyllä oikein tehokas aine flunssantorjunnassa.
 29. Juteltu syvällisiä naapurin kanssa, joka tyhjää äitinsä huoneistoa. Näin tämänkin talon alkuperäiset asukkaat vaihtuvat vähitellen. On ilo asua taloyhtiössä, jossa ihmiset ovat viihtyneet aivan alusta saakka. Sen kyllä huomaa. Meitä uusia ei tässä rapussa ollut kuin pari silloin kun itse muutin tänne.
 30. Mielenkiintoisia mahdollisuuksia.
 31. Vapaaviikko! Nautinto.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…