Siirry pääsisältöön

Muutto ja muutos vai muutos ja muutto?

Kuvat MM

Mau,

Terveisiä Tädin eläintarhasta. Nyt on keskiviikko ja viimeinen päivä tammikuuta vuonna 2018. Näin se on alkanut meikäpojan elämä muutoksella ja muutolla. On uusi täti ja uusi eläintarha. 

Tässä olen muutaman päivän totutellut uuteen ympäristöön. Täytyy sanoa, että helppoahan tämä ei ole ollut. Ensimmäinen päivä meni sohvan alla ja toinen päiväkin meni siellä, kolmantena päivänä olin sängyn alla ja ehkä tänään olen vähän enemmän ollut näkyvillä. 

Tosin aamulla oli vähän vaikeuksia käynnistyä. Yritin herätellä Tätiä, mutta sitten lämmin sänky ja silitykset rentouttivat niin mukavasti, että minulla ei ollutkaan enää yhtään kiire. Jäin makoilemaan sängylle ja miettimään, mitä päivän aikana kannattaisi puuhata.

Tulin siihen tulokseen, että ei kannata tehdä mitään äkkinäistä. Ehkä on hyväksi vähän syödä, sitten nukkua, sitten vähän taas syödä ja nukkua, syödä vähän lisää ja ehkä voisi kysyä Tädiltä, jos voisi käydä taas vähän parvekkeella päivystämässä lintuja. Tädillä on oikein hyvä päivystysparveke ja Täti on luvannut harkita päivystystelineen rakentamista sinne partsille. Saa nähdä, millainen härveli siitä tulee.

Aamulla Täti meinasi jäädä meidän jalkoihin, kun oli pieni välienselvittely tuon Ellan kanssa. Täytyy myöntää, että minä pakenin paikalta. Naiset ovat yksinkertaisesti vain niin pelottavia. Kissagate, sanoo Täti. Ja sitä naurattaa, vaikka sentään on kysymys niinkin vakavasta asiasta kuin johtajuus Tädin eläintarhassa.


Torstai 1.2.2018

Rakas päiväkirja,

Täti ei taida olla ihan älyttön ihastunut siihen tosiasiaan, että olen ehtinyt alle viikossa syödä kaikki tädin chilien lehdet. Lisäksi olen syönyt kukkaruukuista multaa. Täti vähän ihmettelee. 

Ella ei ole moiseen syyllistynyt. Se vain istuu kukkien vieressä ja keikistelee. 
 


Terveisin

Lupu
muuttajakissa


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…