Siirry pääsisältöön

Viikon 7 positiiviset 2018


 Kuvat MM
 1. Auto viety huoltoon. 
 2. Suunnitelmia tarkennettu. 
 3. Kartan tutkiminen kannattaa, löytyy mielenkiintoisia vaihtoehtoja.Sellaisia, joiden olemassaolosta ei ole oikeastaan tiennyt mitään. 
 4. Sain töissä opinnäytetyöohjeen jälleen päivitettyä. Helpottunut olo. OTO:na mentiin lähes kahden viikon työrupeama.
 5. Maailmanloppu tulossa? Siivosin työpöytäni. Töissä.
 6. Mielenkiitoinen Lumen5.com.  
 7. Lumen5 -härpäkkeellä tehty blogitekstiin perustuva video löytyy postauksestani Mitä on tullut tehtyä? 
 8. Koostin samalla härpäkkeellä saamaani palautetta videoiksi. Ihan mielenkiintoista puuhaa. 
 9. Kirjoitettu.
 10. Ystävänpäiväyllätyksiä.
 11. Oikeushallinnon opiskelijoille jaettu ope-tykkää merkkejä.
 12. Luottohuoltajalla käynti. Perushuollot. Vaihdettu öljyt, tarkastettu nesteet ja klemmarit. Pulsat vaihtoon myös. Taas on hyvä ajella.
 13. Kivaa palautetta ihan livenä opiskelijalta.  
 14. Outoja suunnitelmia. 
 15. Luettu
 16. Kirppisvisiitti. Mukava kenkälöytö.
 17. Kun ei tiedä miten asiaan pitäisi suhtautua, kannattaa siihen suhtautua positiivisesti.
 18. Sain hallinto-oikeuden oppimateriaalia linjoille.Iso helppotus. Matskua voi nyt sitten tuunailla tarpeen mukaan.
 19. Positiivisia suuntaviivoja mietitty. 
 20. Rakas päiväkirja. Kuningatarkissa Ella kertoi viikoistaan Tädin eläintarhassa. 
 21. Kyllä eläintarhan Täti oli iloinen kun sai taas ottaa haltuun  asiaa vähän eri näkökulmassa. Siinähän sitä oma osaamispääomakin taas kasvoi. Korkoja tällaiselle tietotalletukselle tulee varmasti jossakin vaiheessa! 
 22. Kiitos opiskelijalleni, joka vinkkasi Matinkraanasta. Siinä on Tädin uusi leikkikalu tulevana kesänä. 
 23. Vaasan kaupunginteatteri tarjoili Mun Pohjanmaan. Taina Latvalan reseptiikan kokkasi tarjoiluvalmiiksi Jari Hietanen. Nauruhermojen jumppahetki. Avautuu todennäköisesti vain kokemusasiantuntijoille.    
 24. Iltapalaa ja aamupalaa. Hyvässä seurassa aika kiitää.  
 25. Aamupala kiireettömästi kynttilänvalossa on ihanaa. 
 26. Pari varastohyllyä löydetty á 10 €/kpl. Sopivia juurikin taimien kasvattamisen kulisseina. Saavat sitten siirtyä nimensä mukaisiin tehtäviin.
 27. Jääappelsiinit. Jääsitruunoiden sisarjälkiruoka. Tästä tulee herkkua. 
 28. Aurinkoa! Aivan ihana talvinen sunnuntai.
 29. Baataatin viljelyn ensimmäinen vaihe suoritettu: hankittu 3 kpl bataatteja.
 30. Ostettu siemeniä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…