Siirry pääsisältöön

Välienselvittelyä


Kuvat MM

Mau tässä kirjoittaa Tädin eläintarhan Igor "Lupu" Stravinski. On ollut aika värikäs kuukausi. En olisi oikeastaan kyennyt kuvittelemaan, että muutto länsirannikolle saisi aikaan näin erikoisia piirteitä tuossa ihan tavallisessa ja ennen niin sopuisassa Ellassa. 

Ella on julistautunut sohvankulman kuningattareksi eikä siihen sohvankulmaan ole kenelläkään muulla mitään asiaa. Täti saa siinä olla ja Junnukin vähän, mutta kaikilta muilta kulmaan meneminen on kielletty. Ella vahtii sohvankulmaa mustasukkaisesti. Siihen ei voi mennä vaikka Ella olisi aivan jossakin muualla.Se nimittäin heti huomaa kaiken.

Ella ei myöskään hyväksy ollenkaan sitä, että minä saan huomiota. 
Lauantaina Täti oli yhden sen kamutädin kanssa teatterissa ja sitten kamutäti tuli kylään ja tädit juttelivat kaikkea. Se toinen täti silitti Ellaa, sillä heti kun tuo täti tuli ovesta meille, Ella meni sitä vastaan ja keikisteli ihan täysillä. Minä katsoin viisaammaksi mennä ihan vaan piiloon. 

Maanantaina meidän Tädillä oli sitten vapaapäivä, kun se oli töissä lauantaina. Täti silitteli meitä molempia samaan aikaan keittiössä. Ella otti siitä nokkiinsa ja meni tekemään pökäleet kylppärin lattialle. Tätiä nauratti aivan kamalasti. Minä jo säikähdin, että se tukehtuu siihen nauruunsa. Katsoin tätiä ihmeissäni. Mitä ihmettä sinä noin kovasti naurat, yritin kysyä varovasti.

Sitten otimme Ellan kanssa tuijotuskilpailun. Ella meni istumaan lipaston päälle ja tuijotti meikäpoikaa sieltä. Minä makasin pöydän alla ja tuijotin takaisin. Mutta ei kukaan jaksa tuijottaa sataa vuotta. Paitsi Ella tietenkin. Päätin antaa periksi ja menin makoilemaan vähän mukavampaan paikkaan.

Täti sanoi että ei kannattaisi kovin kinasella, sillä on kivempaa, kun on kaverille ystävällinen. No sovakuningatar Ellalle sitä asiaa voi olla vähän haastavaa selittää. 

Täti sanoi, että kello on jo vähän liikaa. Nyt pitää laittaa kone kiinni. Hyvää yötä siis.


Terveisin

Igor Stravinski
eli
Tädin eläintarhan Lupu
ammattikissa
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…