Siirry pääsisältöön

Välienselvittelyä


Kuvat MM

Mau tässä kirjoittaa Tädin eläintarhan Igor "Lupu" Stravinski. On ollut aika värikäs kuukausi. En olisi oikeastaan kyennyt kuvittelemaan, että muutto länsirannikolle saisi aikaan näin erikoisia piirteitä tuossa ihan tavallisessa ja ennen niin sopuisassa Ellassa. 

Ella on julistautunut sohvankulman kuningattareksi eikä siihen sohvankulmaan ole kenelläkään muulla mitään asiaa. Täti saa siinä olla ja Junnukin vähän, mutta kaikilta muilta kulmaan meneminen on kielletty. Ella vahtii sohvankulmaa mustasukkaisesti. Siihen ei voi mennä vaikka Ella olisi aivan jossakin muualla.Se nimittäin heti huomaa kaiken.

Ella ei myöskään hyväksy ollenkaan sitä, että minä saan huomiota. 
Lauantaina Täti oli yhden sen kamutädin kanssa teatterissa ja sitten kamutäti tuli kylään ja tädit juttelivat kaikkea. Se toinen täti silitti Ellaa, sillä heti kun tuo täti tuli ovesta meille, Ella meni sitä vastaan ja keikisteli ihan täysillä. Minä katsoin viisaammaksi mennä ihan vaan piiloon. 

Maanantaina meidän Tädillä oli sitten vapaapäivä, kun se oli töissä lauantaina. Täti silitteli meitä molempia samaan aikaan keittiössä. Ella otti siitä nokkiinsa ja meni tekemään pökäleet kylppärin lattialle. Tätiä nauratti aivan kamalasti. Minä jo säikähdin, että se tukehtuu siihen nauruunsa. Katsoin tätiä ihmeissäni. Mitä ihmettä sinä noin kovasti naurat, yritin kysyä varovasti.

Sitten otimme Ellan kanssa tuijotuskilpailun. Ella meni istumaan lipaston päälle ja tuijotti meikäpoikaa sieltä. Minä makasin pöydän alla ja tuijotin takaisin. Mutta ei kukaan jaksa tuijottaa sataa vuotta. Paitsi Ella tietenkin. Päätin antaa periksi ja menin makoilemaan vähän mukavampaan paikkaan.

Täti sanoi että ei kannattaisi kovin kinasella, sillä on kivempaa, kun on kaverille ystävällinen. No sovakuningatar Ellalle sitä asiaa voi olla vähän haastavaa selittää. 

Täti sanoi, että kello on jo vähän liikaa. Nyt pitää laittaa kone kiinni. Hyvää yötä siis.


Terveisin

Igor Stravinski
eli
Tädin eläintarhan Lupu
ammattikissa
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…