Laatikkokissa

Kuva MM

Tädin eläintarhassa 26.-28.2.2018

Tässä on Tädin eläintarhan laatikkokissa. Laatikkoon oli tarkoitus pakata Tädin eläintarhan kaupunkiosoitteessa esikasvatettuja kasveja, sitten kun tulee se aika roudata niitä tuonne maaseudulle varsinaiselle kasvupaikalleen. 

Nyt kävi sitten niin, että laatikko on, ainakin toistaiseksi, toisenlaisessa käytössä, mitä alunperin ajateltiin. Tosin ehkä pienenllä neuvottelulla ja lahjonnalla laatikkoa voinee käyttää myös alkuperäiseen tarkoitukseen. Etenkin, jos Täti sitoutuu hankkimaan samanlaisen seuraavalla kauppareissullaan tai mieluusti useampiakin, sillä eihän sitä koskaan tiedä, mitä tarvetta kissoilla voi olla.. 

Tai toisaalta voi olla, että laatikosta ei kohta ole mitään jäljellä, sillä Kissa Stravinski on  nimittäin nakertanut sitä oikein sydämensä kyllyydestä.

Mutta sattuipa sitten haveri tälle laatikkokissalle. Täti kyllä oli ennakoinut asiaa jo omalta osaltaan ja tehnyt huolellista riskikartoitusta ja suunnittelua, kuinka estää erilaiset tilanteet. Kävi kuitenkin niin, että tämä poika oli Tätiä huomattavasti nopeampi.  Hyppy Junnun huoneessa olevaan (onneksi vielä tyhjään) esikasvatushyllyyn aiheutti pienen paniikin.

Kissa Stravinski hyppäsi kyseiseen hyllyyn, sillä se ihan oikein ymmärsi, että sen huipulta avautuvat kivat kaupunkinäkymät. Hylly kuitenkin kaatui, sillä se on TOSI kevyt. Kissa Stravinski säikähti kaatunutta hyllyä niin paljon, että vietti koko loppupäivän Junnun sängyn alla. Myös Kuningatarkissa Ella poistui valtaistuimeltaan sohvankulmasta ja siirtyi mielestään turvallisempaan paikkaan Tädin makuuhuoneen sängyn alle. 

Ei niin paljon pahaa, että ei jotakin hyvääkin, tavataan sanoa. Niin tässäkin tapauksessa. Tapahtui nimittäin jonkinasteista lähentymistä tässä parivaljakossa.Toinen hyvä asia oli tietenkin se, että itsekin aktivoiduin laittamaan hyllyn tukevasti patteriin kiinni.

Hmmm... Kissat ovat nyt olleet Tädin eläintarhassa kuukauden ja yhden päivän. Kuukausi on ollut täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. 

Kiitokset @mikropuuromuija ja @hellapoliisi kun laitoitte julkisen etsitään kotia-ilmoituksen ja suurkiitos  Eila, kun saan pitää näistä ihanuuksista huolta ja nauttia niiden tempauksista!
Kommentit

 1. No mutta pitäähän sen verran ymmärtää, että laatikko on kissan! - Peppi ja Ninni

  Meillä kaikkein paras laatikko oli erään Suomessakin tunnetun ranskalaisen kosmetiikkafirman postimyyntilaatikko. Siihen kun hyppäsi niin, että löi etutassut sisään, sitä saattoi ajaa kuin autoa.

  Luin jostain, että kissoilla se... mikä se hieno sana olikaan... no joka tapauksessa se tarkoittaa lämpötilaa, missä on mukava olla. Niin kissoilla se on jotain 30 - 36 astetta, joten huonelämpötila voi olla vilakanlainen. Niinpä laatikossa tai ihmisen jaloissa saa lämpöisemmät oltavat, vähän kuin talveen eksynyt lumipesässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän meidän Täti sellaista heti tajua. Löydettiin muuten tänään sen kätköistä oikein herkullinen kissanruokasäkki. Oi, oi, mitä herkkua! Purtiin reikä siihen säkkiin.
   Junnu oli nimittäin unohtanut yhden oven auki. ..

   Terveisin Kissa Stravinski ja Kuningatarkissa Ella

   Joo on noi kyllä outoja. Joka kerta kun on joku kauppakassi tai laatikko, niin sinne mennään. Meinasi muuten menneellä viikolla tulla erävoitto laatikolle 1-0, kun tämä herrakissa yritti mennä sellaiseen pitkään ja kapeaan laatikkoon, jossa oli ollut kiharrin.

   Vähän jännittää kuinka mun esikasvatettavien kasvien käy kun nämä kaverukset oikein innostuvat. Tuohon nimenomaiseen laatikkoon en edes uskalla ajatella laittavani mitään kasvientapaista, sillä se on jo niin korvamerkattu, että minulla ei taida olla siihen enää edes kosketusoikeutta.

   Poista

Lähetä kommentti