Siirry pääsisältöön

Täti nuuskii kävelylenkeillä

Mau Kamut!

Täti ja Traineri olivat perjantaina kävelyllä ja kuinka ollakaan ne nuuskuttivat taas kaikki ojanpohjat, talojen sisäänkäynnit yms. paikat. Täti sitten oli sanonut Trainerille, että odotas kuule vähän, tuossa on mielenkiintoinen lappu. Ja totta tosiaan, joku kossi oli tiputtanut autonsa rekisteröintitodistuksen osan II eli sen ns. ilmoitusosan siihen keskelle katua. Auto oli rekisteröity 21.12.2012. Täti korjasi paperin talteen ja rypisti sen taskuunsa. (Löydettäessä se oli ihan sileä.) 

Täti sitten kirjoitti tälle miespuolisellle autonomistajalle lapun, että kannattaa pitää tällaisista papereista pikkuisen parempaa huolta, että ei jätä niitä kaikkien tätien ja trainereittin löydettäviksi pitkin ja poikin, sillä kaikki tädit eivät välttämättä ole yhtä kilttejä kuin meidän täti.  

Tosin meidänkään täti ei ole kauhean kiltti. Se sanoi, että oi kun olisi kiva soittaa tälle miespuoliselle henkilölle ja sanoa, että tässä yks täti terve, että muistatkos, kun tehtiin eilen autokaupat ja missäs ne autonavaimet viipyy, että sä et jätkä antanut niitä. Siinä olis ollut sedällä ihmettelemistä. Setä olisi ollut ?!?! ja täti olis vaan sanonut, että joo kuule etkös muka muista, että tehtiin eilen kaupat siitä sun Galantistas? Sitten setä olisi tietenkin väittänyt, että ei kuule oo täti tehty mitään kauppoja. Siihen täti olisi voinut sanoa, että tääkin vielä. Lähdit sä siis siinä aivan totaalisen järjettömässä kaatokännissä ajamaan sillä autollas? Nyt mä kyllä soitan 112 sedille. Siihen se setä olis varmaan sanonut, että mikäs täti sä luulet olevas. Täti olis voinut jatkaa, että kuule mä oon se täti, joka osti sun autos eilen, että eikö meinaa mennä oikein puheella perille. Vai yritäkös sä poika kuule kiistää asian?

No ei meidän täti tuollaista oikeasti tekisi. Se vaan kaivoi pöytälaatikosta esiin kirjekuoren ja kirjoitti tämän Galantin omistajan nimen ja osoitteen siitä rekkariotteesta kuoreen, liimasi II luokan postimerkin kuoreen ja vie sen postilaatikkoon, (jos se muistaa) kun käy Trainerin kanssa seuraavan kerran pissalenkillä.


Terveisin

Otto
ammattikissa


Kommentit

 1. Ois kyl täti vähän voinnu vedättää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mau Amalia!

   Tätikin sanoi, että voi kun olis ollu niin kiva...
   vähän pirauttaa sille pojalle.

   Mutta täti sanoi, että kun ei voi olla ihan varma siitä, kuinka paljon
   sillä pojalla on käsitystä tilannekomiikasta ja draamasta yms. eikä tiedä sen hauiksen kokoa ja juoksuvauhtia, niin ei ehkä kuitenkaan kannata.
   Etenkin kun tädin oma juoksuvauhti ei kuitenkaan ehkä ole ihan sellaisella ME-tasolla.

   Terveisin

   Otto
   ammattikissa

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…