Siirry pääsisältöön

Neulassatoa

Mau Kamut!

Meillä oli tämän kuluvan vuosituhannen varisevin joulukuusi, väitti täti. Tädin piti ryhtyä erityistoimenpiteisiin sen häätämiseksi meiltä. Laiskana tätinä täti ei tietenkään voinut kuvitellakaan, että se olisi raahannut kuusen sellaisenaan alas, sillä siinä tapauksessa se olisi joutunut siivoamaan koko tämän talon rappukäytävän. 

Siispä täti otti pistosahansa esiin siivouskomerosta (tädillä on kummallista tavaraa siivouskomerossa, olen käynyt katsomassa) ja yhden ison muovikassin ja se alkoi sahata. Neulasia varisi lattialle. Niitä varisi ja varisi. Kun vähänkin hipaisi kuusta, tuntui että niitä suorastaan sataa lattialle.

Täti pilkkoi kuusen sopiviksi annospaloiksi ja sitten se raahasi sen assareiden kanssa biojätteisiin. Hmmm.... assari olisi jättänyt sen mulle raapimispuuksi, mutta mä sanoin, että mua ei varsinaisesti kuuset inspiroi.

 Oksa kerrallaan... siitä se lähtee...
 Iso kassi täyttyi oksista nopeasti ja assari 3 raahasi sen alas.
 Neulasia todella piisasi. Kuusenjalassa oli vettä ja se vesikin oli ihan yhtä neulaspuuroa.

 Harmi, kun täti ei malttanut jättää kaikkia neulasia lattialle, niin olisitte nähneet, kuinka valtava kasa niitä oli. Ehkä täti hankkii tulevaksi jouluksi kuusenalusmaton?


Terveisin

Otto
ammattikissa


Kommentit

 1. Muovikuusi on myös hyvä vaihtoehto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mau Amalia!

   Samaa mieltä. Täti vaan on niin konservatiivinen.
   Kuusesta ei ole mitään iloa kissalle. Palloilla EI saa leikkiä,
   kuuseen EI saa kiivetä ja kaikkea muuta EI-asiaa, mitä siihen liittyy.
   Tylsä juttu koko kuusi.

   Terveisin

   Otto
   ammattikissa

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…