Siirry pääsisältöön

Maailmanloppuja

Mau Kamut!

Täti sanoi, että maailmanloppuja on erilaisia. Maailmoja loppuu silloin tällöin siellä ja täällä. Meidän talossa yksi maailma loppui juuri jouluaattona, kun Prinsessakissasta tuli enkelikissa. Muunkinlaisia maailmanloppuja on. Ne voivat vaikuttaa ulkopuolisesta pieniltä, mutta kohteensa kannalta ne ovat kuitenkin isoja ja ainutkertaisia.
Kun mä tarkemmin ajattelen, meillä oli välillä aika kivaa, kun maattin partisn pöydällä ja kytättiin talvipäivinä talitinttejä. Oltiin aina sen verran siellä, kun oli kunnon auringonpaiste. Sitten tultiin heti sisälle, kun alkoi viluttamaan.

Meille Prinsessan loppu on ollut aika iso suru. Täti on riiputtanut päätään monta päivää. Tosin mä olen käyttänyt sen päänriiputusta hyödyksi, sillä kinkkupaketin kansi on ollut tavallista löysemmin kiinni. Oon tietenkin käyttänyt tällaisen ainutlaatuisen mahdollisuuden hyödykseni. Elämä on tällaista. Jokaisen on yritettävä itte elämänsä eteen.

Terveisin

Otto
ammattikissa
P.S. Olen hoivannut tätiä Trainerin kanssa, kun täti on kuumeessa. Lääkärissä täti uhkasi laittaa meidän tädille happiviikset, kun sen kehukot rohisivat niin paljon. Täti vähän säikähti, kun se oli koko viikon ollut kipeänä töissä.
Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Mau Sirpa ja Kollo!

   kerron tädille terkut.
   Täti ei olekaan ollut aikoihin näin sairas, että se oikein
   makaa peiton alla.
   Assarit hoitavat Trainerin treenaamisen.

   Terveisin

   Otto
   ammattikissa

   Poista
 2. Toivottavasti pian helpottaa joka suhteessa. Tietysti kannattaa käytää tädin voimattomuutta hyväksi. Oma suuhan on lähempänä, kun kontin suu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mau Amalia,

   Täytyy tunnustaa, että olen saanut tädin hermostumaan, kun olen vähän antanut vauhtia Trainerille. Kerron siitä sitten vähän myöhemmin lisää.

   Mutta kyllä minäkin toivon, että täti jo paranisi.

   Terveisin

   Otto
   ammattikissa

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…