Ystäviä ja vähän kylänmiehiäkin


Inventaario jatkuu. Tämä paikka on ollut todellinen tavarataivas. Olen törmännyt moniin sellaisiin esineisiin, joiden olemassaolosta en ole tiennyt mitään.



Tuolla Vaasan seudun säästöpankin pankkioravalla olisi saattanut olla arvoa jokun keräilijän silmissä, mutta en jäänyt pohtimaan sen antiikkiarvoa, vaan jätin sille samalla hyvästit, kuten vilkuttavalle kukkalampullekin. Samassa nurkassa olleista esineistä vain pöllö sai jatkoaikaa. Se sai lehahtaa puuhun, josta se sitten syyssateiden jälkeen saa luvan lähteä muutomatkalle. 

Avaamaton maustepurkki on  kymmenen vuoden takaa. Aika paljon, vuosien saatossa, kaikenlaisten arkisten asioiden ilme muuttuu. Onko tarpeen, en tiedä.



Ja vielä vähän iäkkäämpiä ja tuoreempia, mutta yhtälailla kaikki sen verran iäkkäitä, että sinne menivät..... Esim, kun katsoo näitä maustepurkkeja, niin nuo puunupilliset (olivat aitoa puuta) ovat aika hienot. Harkitsin niiden tyhjäämistä ja säästämistä, mutta kun katsoin ympärilleni, totesin että en halua ylläpitää perinteitä tässä asiassa.

Tämä esine oli mielenkiintoinen. Niin mielenkiintoinen, että harkitsin myös sen säästämistä, mutta koska en pidä muoviesineistä, niin tämäkin sai sitten luvan lähteä mausteiden mukana. Kyse oli nimittän härvelistä, jossa oli maitojauhetta. En lähtenyt edes arvailemaan, miltä vuosikymmeneltä sisällä ollut jauhe oli. Saattoihan se olla  peräti edelliseltä vuosisadalta.

Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

  1. Ei kyllä kateeksi käy, kun joudut toisten aareita tyhjentelee ;)

    VastaaPoista
  2. huh...joo aika kätevä tapa päästä eroon roinastaan, kun antaa kaiken irtaimen kiinteistön mukana. Huonekaluista aika monet ovat ihan käyttökelpoisia ja osa pääsee sitten varastoon toimittamaan hyllynvirkaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti