Siirry pääsisältöön

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.
Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.

M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut kaikki kaupan asiakirjat yhteen kansioon ja tehnyt niistä "kirjan". Kansilehdellä komeili mökin kuva. Siinä oli osoitetiedot ja kiinteistötunnus ja alareunassa nimeni. Kirjan sisältönä ovatkin sitten kaikki mökin viralliset ja tärkeät asiapaperit leimattuina ja allekirjoitetttuina virallisina kopioina/alkuperäisinä: maarekisteriote, kiinteistökartta, lohkomiskartta, kauppakirja ja siinä on myös edellisen saannon kauppakirja. Eli ihan niin kuin kiinteistönluovutuksessa kuuluukin olla.

On ilo asioida aidon ammttattilaisen kanssa, joka vielä 37 vuoden jälkeen on kiinnostunut siitä, mitä tekee. Luultavasti M. Pinta on niitä tyyppejä, jotka elävät työlleen. Nukkuvat vain, koska on aivan pakko, kun muutkin nukkuvat.Toinen positiivinen yllätys oli Hotelli-Ravintola Route. Sekin Laihialla. Minulla olisi jäänyt ko. hotelli-ravintolan lounaspalvelut ikuisesti testaamatta ellei M. Pinta olisi antanut minulle mökkikaupan yhteydessä asiakaspalkinnoksi lounaslipuketta tähän paikalliseen yritykseen.  Ja täällä siis söin elämäni kalleimman aterian. Jos olisin sen ihan heti oivaltanut, olisin pukeutunut tilaisuuden edellyttämällä tavalla, mutta koska oli tulossa mökiltä, minulla oli vain kuluneet farkut ja vanha jakku.  No ehkä ylipukeutuminen olisi herättänyt samaan aikaan lounastamassa olleen virkavallan huomion.


Kävin siis mökiltä tullessani syömässä Routen lounaspöydästä. Vaihtoehtoja oli kolme: keitto, perunat ja lihakastike (jossa oli erittäin runsaasti lihaa) ja kaalilaatikko. Salaattipöytä oli runsas. Parempi kuin suurten ketjujen salaattipöytä. Ruoka oli kotiruokaa. Ei mitään super gounamet-tasoa, mutta hakkaa mennen tullen ABC:n tarjonnan maussa ja laadussa. 

Lisäksi ruokaan kuului jälkiruoka, joka eilen oli letut ja sen seurana mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Lisäksi sai ottaa kahvia tai teetä. Normaali hinta lounaalle näytti olevan 9,90 €.Kävin kiittämässä keittiössä häärinyttä herrahenkilöä ja kerroin olevani positiivisesti yllättynyt lounaan tasoon. Harmillisesti minulta oli kännykän akku ihan finaalissa, joten en voinut ottaa paria valokuvaa. Luultavasti suuntaamme joku kerta myös Junnun ja Assarin kanssa tänne ruokailemaan. Hampurilaisaterian hinnalla on mahdollisuus saada kotiruokaa lisukkeineen, niin mikä ettei.Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.