Siirry pääsisältöön

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.
Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.

M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut kaikki kaupan asiakirjat yhteen kansioon ja tehnyt niistä "kirjan". Kansilehdellä komeili mökin kuva. Siinä oli osoitetiedot ja kiinteistötunnus ja alareunassa nimeni. Kirjan sisältönä ovatkin sitten kaikki mökin viralliset ja tärkeät asiapaperit leimattuina ja allekirjoitetttuina virallisina kopioina/alkuperäisinä: maarekisteriote, kiinteistökartta, lohkomiskartta, kauppakirja ja siinä on myös edellisen saannon kauppakirja. Eli ihan niin kuin kiinteistönluovutuksessa kuuluukin olla.

On ilo asioida aidon ammttattilaisen kanssa, joka vielä 37 vuoden jälkeen on kiinnostunut siitä, mitä tekee. Luultavasti M. Pinta on niitä tyyppejä, jotka elävät työlleen. Nukkuvat vain, koska on aivan pakko, kun muutkin nukkuvat.Toinen positiivinen yllätys oli Hotelli-Ravintola Route. Sekin Laihialla. Minulla olisi jäänyt ko. hotelli-ravintolan lounaspalvelut ikuisesti testaamatta ellei M. Pinta olisi antanut minulle mökkikaupan yhteydessä asiakaspalkinnoksi lounaslipuketta tähän paikalliseen yritykseen.  Ja täällä siis söin elämäni kalleimman aterian. Jos olisin sen ihan heti oivaltanut, olisin pukeutunut tilaisuuden edellyttämällä tavalla, mutta koska oli tulossa mökiltä, minulla oli vain kuluneet farkut ja vanha jakku.  No ehkä ylipukeutuminen olisi herättänyt samaan aikaan lounastamassa olleen virkavallan huomion.


Kävin siis mökiltä tullessani syömässä Routen lounaspöydästä. Vaihtoehtoja oli kolme: keitto, perunat ja lihakastike (jossa oli erittäin runsaasti lihaa) ja kaalilaatikko. Salaattipöytä oli runsas. Parempi kuin suurten ketjujen salaattipöytä. Ruoka oli kotiruokaa. Ei mitään super gounamet-tasoa, mutta hakkaa mennen tullen ABC:n tarjonnan maussa ja laadussa. 

Lisäksi ruokaan kuului jälkiruoka, joka eilen oli letut ja sen seurana mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Lisäksi sai ottaa kahvia tai teetä. Normaali hinta lounaalle näytti olevan 9,90 €.Kävin kiittämässä keittiössä häärinyttä herrahenkilöä ja kerroin olevani positiivisesti yllättynyt lounaan tasoon. Harmillisesti minulta oli kännykän akku ihan finaalissa, joten en voinut ottaa paria valokuvaa. Luultavasti suuntaamme joku kerta myös Junnun ja Assarin kanssa tänne ruokailemaan. Hampurilaisaterian hinnalla on mahdollisuus saada kotiruokaa lisukkeineen, niin mikä ettei.Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…