Eläintenomistajien veroja pitäisi alentaa


Mau Kamut!Täti sanoi, että kyllä nyt Seinäjoelle muutto meni jäihin, kun siellä peritään vielä vanhanaikaisesti koiraveroa. Asiasta kertoi tädin tilaama aviisi Pohjalainen torstaina 2. elokuuta 2012. (Pohjalainen 207(110) 11.) Toimittaja Aki Puupposen kirjoittama juttu oli otsikoitu: Koiravero saa haukut. Tätikin hakkuu koiraveron, ihan samoin kun seinäjokelainen Roope Koivumäki, jota Puupponen on haastatellut. Tädin mielestä koiravero on kummallinen juttu jo pelkästään siksi, että verotuksen yhteydessä puhutaan yleensä karhusta eikä koirista. Karhujahan siitä näkökulmasta pitäisi verottaa vai ovatko vain karhut oikeutettuja keräämään veroja? No,oli miten oli,  tädin pieneen päähän tämä asia ei kuitenkaan mahdu. 

Täti sanoi, että tutkitusti lemmikkien omistajilla on vähemmän kaikenlaisaia sairauksia. Aiheesta lemmikit ja terveys  ovat kirjoittaneet ihan vakavasti otettavat ihmiset. Siis sellaiset oikeasti kirjoja paljon lukeneet tädit ja sedät eikä vaan tuollaiset business -tädit, niin kuin meidän täti. Esim. erikoislääkäri Tuula Karhista on kirjoittanut, että Kansanterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan Suomessa maatiloilla kasvaneilla lapsilla on todettu vähemmän atopiaa ja allergisia sairauksia. (Lähde: http://www.tohtori.fi/?page=3830134&id=1087034.) Myös Pohjalaisessa oli muutamä päivä sitten juttua siitä, että niissä perheissä, joissa on koira on vähemmän korvatulehduksia ja siispä niissä syödään vähemmän antibiottikuureja sekä sehän viittaa myös siihen, että ne lapsukaiset käyttävän vähemmän yhteiskunnan ylläpitämiä lääkäripalveluja. Hmm... Tässähän ihan kissakin innostuu. Toivottavasti koiralla on samanlainen vaikutus kissoihin, että tarvitaan vähemmän eläinlääkärin palveluja.

Sama lääkäritäti jatkaa, että terapia- ja kaverikoiria ja kissoja hyödynnetään myös pitkäaikaissairaiden ja vanhuksien hoidossa. Yhteys syvästikin dementoituneeseen henkilöön saattaa löytyä eläimen kosketuksen kautta; sanoja ei aina tarvita. Eläimen silityksen on todettu laskevan stressihormoneja, tasoittavan sykettä ja verenpainetta, mistä on hyötyä kaikissa elämän vaiheissa. ( http://www.tohtori.fi/?page=3830134&id=1087034.) Täti sanoi, että sekin haluaa dementiaeläimen. Siis sellaisen, joka auttaa tätiä liikkumaan, kuten tuo Traineri on. Liikunta on nimittäin kongnitiivisille toiminnoille, tädin lukeman mukaan oikein hyödyllistä. (Linkki sellaiseen juttuun löytyy tästä: http://pohjalainen.terve24.fi/ikaantyminen/lisaa-todisteita-siita-etta-saannollinen-liikunta-on-hyvaksi-aivoille . Alukperäinen lähde löytyy: Harvard Mental Health Letter, helmikuu 2012)

No entäs sitten läskit, mesoaa täti. Kuulisittepa, kuinka se selittää assareille. Tottapuhuen Traineri sanoi, että muutama sen kaverikin on joutunut kuuntelemaan täti aiheesta, kun täti on päpättänyt niille tästä puhelimessa. Ja kakkostyypin diabetes? Mitäs niille käy, jos ei koira ulkoiluttaisi tätiä. Meidänkin täti on kävellyt lähes 1000 km siitä lähtien kun tuon meidän Traineri muutti tänne. Tänään Trainerin saapumisesta tulee 11 viikkoa. Ajatelkaa oikeasti. Tädiltä on pudonnut painoa jo ainakin viisi kiloa. Puhumattakaaan siitä, että se on paremmalla tuulella ja paljon reippaampi kuin aikoihin. Miksi siis mieidän tädin pitäisi ryhtyä maksamaan veroja siitä, että se huolehtii omalta osaltaan siitä, että sen terveys on parempi ja se säästää sitä kautta sievoisen summan yhteiskunnan varoja? Luultavasti täti ei tartte sitten ihan mummanakaan niin paljon yhteiskunnan tukipalveluja eikä hoivaa, kun jos se vaan istuisi sisällä ja söisi kaikki kaapissa olevat ruoat yhtenä iltana.


Lisäksi täti sanoi, että se kerää jatkuvasti pois lasinsiruja tieltä, että Trainerin tassuihin ei tule haavoja. Siitä hyötyy sekä kaupunki että pyöräilijät. Se, että jotkut koiranulkoiluttajat eivät kerää jätöksiä on tietenkin oma lukunsa, mutta toisaalta kakka on luonnontuote ja se käy lannoitteena ojanpenkoille. Kasvavat rikkaruohotkin komeampina, kun saavat lannoitusta.

Sitäpaitsi meidän sakemanni on pistänyt muutaman pikkupojan ruotuun ihan ilman sanoja, kun ne ovat olleet pullojen kanssa tuolla sivuteillä. Kun joku assareista tai täti on ilmestynyt lähistölle siniset verkkarit ja lippis päässä, on pullo sujahtanut nopeasti selän taakse ja muutama outo hiippari on poistunut vapaaehtoisesti pensaikosta. Tädillä, assareilla ja sakemannilla on siis kasvatuksellistakin vaikutusta lähitienoon populaatioon.


Täti on sitä mieltä, että kaikkien lemmikinomistajien veroja pitäisi alentaa, ja oikeastaan vielä oikeudenmukaisempaa olisi, että verojen sijaan ulkoilevien lemmikkien omistajille pitäisi maksaa bonusta siitä, että ne säästävät yhteiskunnan varoja, liikkumalla enemmän ja pysymällä siksi terveempinä.Terveisin

Otto
ammattikissa


Kommentit

 1. Hym... mitä tuohon nyt sanois, että ei Tädin verenpaineet nouse? Minä lihavana ihmisenä oon käyttänyt sairaala palveluita tasan viisi kertaa ja kaksi niistä on varmasti sellaisia, millä ei oo mitään tekemistä lihavuuden kanssa. Kadehsin kyllä niitä ihmisiä, joilla on selkärankaa lähteä liikkeelle, mutta kun ei huvita, niin ei huvita. Koiravero on kyllä minustakin turha juttu.

  VastaaPoista
 2. Mau Amalia!

  Älä nyt ihmeessä erehdy luulemaan, että täti olisi jollakin tapaa itte alipainoinen. Se taas tapansa mukaan kärjistelee kaikkia stereotypiota.
  Mau. Prinsessakissa painaa vaan 2700g ja minä 6970g. Minä olen paljon terveempi kuin prinsessa.
  Eikä tätikään liikkunut ollenkaan, kun hevosesta tuli enkelihevonen.
  Nyt kun sillä on Traineri, se on kovasti olevinaan ja kävelee sen kanssa jatkuvasti.
  Meitä kissoja se ei ole vaivautunut taluttamaan.

  Terveisin

  Otto
  ammattikissa

  VastaaPoista

Lähetä kommentti