Hunajabroileri uunissa

Mau Kamut! Tädin hunajabroileri on tulista. Sitä ei kissan ruuansulatusjärjestelmä kestä.
Täti ottaa esille yleensä vuoan ja muutaman pippuripurkin. Siitä tietää, että talossa syödään kohta broileria. Sitten täti ottaa fileet kaapista ja avaa pakkaukset ja pippuripurkit. Chilipippuria, pippurisekoitusta (valko-, puna-, viher -ja mustapippuria) ja vielä erikseen jotakin valmista sekoitusta. Pari ripausta suolaa ja sitten hunajapurkista suoraa hunajaa fileiden päälle. Vettä niin, että broilerit juuri ja juuri peittyvät. Uuniin hautumaan 175 C, kunnes filsut ovat kypsiä.
Sillävälin kun fileet hautuvat uunissa voi käydä trainerin kanssa pikalenkin, jonka aikana ei vastata puheluihin, etteivät filsut pala. Heti lenkiltä tultua otetaan pakastimesta Lidlin Mexico -Mix kasviksia. Paistetaan pannulla niin, että neste haihtuu. Samanaikaisesti liedellä kiehahtelee riisi tai vaihtoehtoisesti ohrasuurimot, jos haluaa olla ekologisempi.

Sitten tietenkin tädin vakiosalaattia. Tomaattia, kurkkua, salaattia ja purjoa. Lisäksi ehkä fetaa tai salaattijuustoa, kuten epäaitoja feta-juustoja pitää kutsua nykyisin. Täti ei kyllä kutsu niitä salaattijuustoiksi. Ehkä se saa kohta sakot, mutta sitten Traineri varmaan auttaa tätiä juttelemaan sakkojen kerääjän kanssa.


Terveisin

Otto
ammattikissaKommentit