Ajonestolaite päällä

Mau Kamut!

Kyllä tätiä nyt vastustaa. Täti joutui käyttämään taas Volvoa telakalla. Eikä oo monta hetkeä, kun se kävi Akkusalmisella renkaan takia. Mä sanoin jo tädille, että kannattaako olla jatkuvasti mieltään vaihtelevalle automerkille noin uskollinen? Siis tuollaiselle, joka lähtee käyntiin kuin huvittaa eikä aina silloinkaan. Täti on välillä houkutellut sitä autoa sokerinpalalla ja välillä vähän raipalla. Eikä ole oikein välttämättä auttanut. Käynnistäminen oli  vian nimi tällä kerralla. Täti  urputti mun varoituksilleni vastaan ja tilasi ajan volvosairaalaan. No ne ottivat sen tuolla sinisellä tiskillä vastaan ja lupasivat tehdä siihen tädin autoon vianmääritystä. Tädin kertomiin oireisiin ne eivät osanneet sanoa mitään, kuulostivat kuulemma oudoilta. Täti sitten poistui sieltä 120 euroa köyhempänä ja auto yhtä vikaisena kuin mennessäkin. Jarruneste oli ainut, mitä siellä lisättiin ja sekin tietenkin tädin pyynnöstä. Vikaa etsittiin, mutta ei löydetty. Täti oli vähän, että ? eikö sitten kellään oikeasti ole ollut tällaista vikaa?

Täti sitten kääntyi tuskassaan yhden toisen volvoihmisen puoleen. Tädin kamutädin setä oli jo jokin aikaa sitten sanonut, että tädin auton ongelmalla on jotakin tekemistä ajoneston kanssa. No tää toinen volvoihminen sanoi, että hän tuntee yhden sedän, joka saa sen takuuvarmasti kuntoon. Täti sitten soitti tälle sedälle ja kertoi, miten Volvo yskii aina välillä käynnistämisen yhteydessä. Setä kuunteli hetken aikaa meidän tätiä ja sanoi, että joo siinä on avaimenlukija sokea.Se estää bensiiniä tulemasta sinne minne pitää ja se sitten toinen asia, joka avaimenlukijasta aiheutuu on että ajonesto iskee päälle. Se luulee, että täti on rosvo, joka yrittää lähteä luvatta ajelemaan.

Täti sanoi, että mitä? Setä sanoi, että niin oireet kuulostavat siltä ja sitten se vielä lisäsi, että tyyppivika. Menee rikki kerran 15 vuodessa ja niitä hän täällä vaihtelee vanhojen tätien ja setien vanhoihin volvoihin tämän tuosta. 110 € ja tädin volvo on taas kunnossa.

No tädillä ei tietenkään ollut vaihtoehtoja. Ja niin täti vei auton tälle sedälle ja setä sai kuin saikin sen kuntoon. Se setä kävi vielä ajamassa pari mutkaa tädin autolla ja sanoi, että tädillä on hyvä volvo, jolla täti ajelee huoletta seuraavat 300 000 km, kun muistaa vaan silloin tällöin huollattaa eikä syötä sitä autoa trainerille. Tuolla logiikalla laskien tädin ja volvon yhteiselämä jatkuu vielä vuosikausia ja traineri pääsee mettään ja ties minne haluaakin. Täti kyllä sanoi, että voi olla, että jos toikin setä ei olisi näin sanonut, niin täti olisi kuskannut sen auton ehkä tuonne autojen taivaaseen, jossa se olisi saanut ryhtyä varaosiksi muille vaivaisille autovanhuksille.

Terveisin

Otto
ammattikissa


P.S.
Sitten täti vähän googlasi. Meidän täti se sitten osaa googlata, vaikka se on jo vanha, sanoivat assarit ja se löysi heti Volvo-sivustoja, joita eri tyypit pitävät Matthews Volvo-pages antaa ohjeita myös tädin automallille repair databases löytyy myös samoilta sivustoilta. Ja löytyihän käynnistysvikaankin enemmän kuin tarpeeksi tekstiä. Volvofinns on esim. yksi sellainen sivusto, jossa on pohdiskeltu kaikenlaisia  vikoja. Siellä kirjoittavat yleensä sedät, jotka osaavat ratkoa aika hyvin auton sisäelinten sairauksia.


Kommentit

 1. No on se kumma, jos ei Volvolla sitä osattu korjata. Mee täti sinne ja vaadi rahat takas. Voi koittaa "rahat tai henki" systeemiä :)
  Hyvä että on nyt kunnossa, niin voitte treinerin kanssa kruisailla taas meilin määrin.

  VastaaPoista
 2. Mau Amalia!

  Tuota tätikin ihmetteli, että eikö ne sentään merkkikorjaamolla ruuvaa näitä ihan työkseen. Täti jo soitti sinne, mutta kun ei se kauhiasti jaksa riehua, niin
  ne ei luvannu sille minkäänlaista hyvitystä.
  Mä sanoin tädille, että olisit ottanut koko eläintarhan mukaan ja oltais menty porukalla neuvottelemaan. Täti sanoi, että se ei jaksa, mutta mainitsi sitten, että luottaa enemmän näihin setiin, joilla on paljon hiljaista tietoa ja kykyä tehdä kaikenlaista paremmin kuin jossakin merkkihuollossa.

  Terveisin

  Otto
  ammattikissa

  VastaaPoista

Lähetä kommentti