Siirry pääsisältöön

Viikon 9 positiiviset 2018

Kuva GN/MM 
Aluperäinen kuva löytyy täältä.  

Viikon 9 positiiviset  2018
 1. Vapaaviikko alkoi kaupassakäynnillä: hankin muutaman raapimisesineen Lidlistä. Sattuivat sopivasti olevan juuri nyt myynnissä.
 2. Aurinkoa!
 3. Mökillä vähän katselemassa ja paistamassa makkaraa. Voisiko sanoa, että oli sellainen Talvipäivän kurkistus  mökille.
 4. Kirjoitettu.
 5. Keitelty mehua punaherukoista. Maistuu hyvältä näin pakkaspäivänä.
 6. Ruokaa tähteistä. Mainio ja nopea pekoni-kasvisbroilerikeitto
 7. Ruohonsyöjäkissa on ollut jälleen vauhdissa.  
 8. Pieniä askelia kohti unelmaa.
 9. Asioilla on tapana järjestyä.
 10. Luettu. 
 11. Oivalluksia.
 12. Herkkuna hedelmäsalaatti.
 13. Laatikkokissan loikka ja muita havaintoja.  
 14. Mukavaa suunnittelua, mitä voisi tehdä sitten isona. 
 15. Tehty retki, josta voi tulla (toivottavasti) pidempikin seikkailu.
 16. Jäädykejälkiruoka oli mukava päätös helmikuulle. 
 17. Fudget-kokeiluja. Vuorossa kahvi ja tumma suklaa sekä rommi-appelsiini ripauksella vaniljaa. Ei hassumpaa.
 18. Makaroonilaatikkoa pitkästä aikaa. Maistuipas hyvältä.
 19. Junnun kanssa ostoksilla. 
 20. Joskos vain luottaisin ja antaisin mennä ihan fiiliksellä? Millainen lopputulos siitä tulisi? Olisikohan rohkeutta katsoa. Joskos yrittäisin, niin ei tarvitsisi kuolinvuoteella ihmetellä elämätöntä elämää. 
 21. Talousosaamisen tarpeellisuudesta pieni ajatus. 
 22. Reissussa voi rähjääntyä, mutta myös oppia ystäviltä jotakin uutta ja ainutlaatuista. 
 23. Vahvistui käsitys, että perustyö kannattaa aina tehdä hyvin on kysymys mistä tahansa asiasta. Se kantaa, että oikeasti tietää ja osaa.
 24. Kaikki asiat vaativat huoltoa. On kyse sitten autosta, ihmissuhteista tai asunnosta tms. Ei mikää pelitä, jos ei välillä tarkasta tilannetta, tee korjauksia, säätöjä tai huomioi näkemyksiä. 
 25. Lihapiirakkanostalgiaa. Sopivat mainiosti talvipäivän ruoaksi.  
 26. Fudgetteja on tullut tehtyä useampaan kertaan. Kokeilua. Ilahdutettu ystäviä. Pitäisiköhän yllättää huomenna työkavereitakin?
 27. Piirretty istutuskartta puutarhasta. Kaalikasveille tulee aivan oma juttunsa. Tuskin maltan odottaa, että kesä tulee ja pääsen puuhastelemaan puutarhaan.
 28. Puhelu ystävän kanssa piristää aina kummasti. 
 29. Onnellinen tästä tavallisesta arjesta ja kiitollinen juuri tästä päivästä. 
 30. Kooste asuntokaupassa huomioon otettavista asioista. Muistilistana itselleni. Ajattelin koostaa vielä kiinteistön tarkastamiseen liittyvän listan. Hyvä olla käsilaukussa pahan päivän varalle tai hyvän. 
 31. Asunnonostajan muistilistaa, osa 2. Jotenkin innostuin tästä aiheesta. 
 32. Bataatit istutettu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…