Siirry pääsisältöön

Viikon 52 positiiviset


 Kuvat MM

Viikon 52 positiiviset
 1. Aurinko on näyttäytyi. Tervetuloa valo.
 2. Kirjoitettu.
 3. Valio löysi joulun sanoman?  Mielestäni oikein hyvin onnistunut mainoskampanja, jolla saatiin toivottavasti aikaan paljon hyvää.  
 4. Suunniteltu keittiön uudelleenorganisointia. Sisustuskärpäsen kourissa vai koukussa?
 5. Eteläpohjalainen on vähän rehvakas ja itteään täynnä. Sellainenhan sitä taitaa olla. Se mitä ei osata opetellaan
 6. Joulun runsaiden tähteiden hyvä puoli on se, että ei tarvitse joka päivä aloittaa ruoanlaittoa ihan nollasta. 
 7. Kannattaako vanhalla autolla ajaa?
 8. Sisustuskärpäsen purema paisuu ja pahenee... Keittiössä oleva siivouskomero aloitti uuden elämän. Siivouskomero muutti eteiseen. 
 9. Junnu paistoi pihvejä. 
 10. Luumurahkasarvia syöty. Junnu ja Junnun kamun lempparia.
 11. Joulun ruokahävikki hallintaan. Se kannattaa.
 12. Mökillä asustellut lipasto yrittää muuttaa tilapäisesti kaupunkiin. Vielä se ei ole kuitenkaan saapunut tänne. Sisustuskärpänen saa aikaan kaikenlaista ajatustoimintaa. Olo on niin tyytyväinen kuin kissalla kermakupin äärellä.
 13. Lunta. Pehmeää valkoista lunta.
 14. Laskut maksettu. On mukava tunne, kun saa asiansa hoidettua.
 15. Miniloma!
 16. Ihanaa, että on pyykkiä mitä pestä ja kone, jolla pestä.
 17. Ilmaisin LinkedIn-kanavalla ja Perheyrittäjyys-blogissani, että ruoho on alkanut näyttää vihreämmältä aidan toisella puolella. Pitää varoa, mitä toivoo, sillä sen voi saada. No nyt olen kuitenkin ilmaissut toiveeni ääneen
 18. On mahtavaa, että elämä antaa meille useita mahdollisuuksia asioiden oivaltamiseen. Torjummeko mahdollisuuden ja jumitamme  vai hyväksymmekö ja kasvamme. 
 19. Ilo esitellä Pizzakka. Se syntyi karjalanpiirakoiden leipomisen yhteydessä vähän vahingossa. Pizzakka hyppäsi heti top 10 -listan kakkossijalle Ostoskorissa
 20. Ystävän apuna kuskina ja kantoapuna, kun hän löysi maakunnasta itselleen uusia huonekaluja. Kuinkas ollakaan meikälikka löysi itselleen samalla reissulla, samasta osoitteesta uuden pöydän ja tuolit. Hmmm... Sisustuskärpäsen syy. Enhän minä muuten. 
 21. Ei tarvitse olla kroisos voidakseen aloittaa sijoittamisen. Pienillä summilla on mahdollista päästä alkuun. 
 22. Assari visiitille. Tuntui mukavalta.
 23. Positiivinen yllätys Ykköset-lehdessä. Kiitos kiitoksista Nordic Bamboo ja J-P Kallio. Bambumies rules!
 24. Luettu.
 25. Kiitos ystävälle pakun lainaamisesta. Oma kun on talviteloilla. Mielenkiintoista oli ajaa saman merkkisellä ja värisellä pakulla, mutta lähes 30  vuotta tuoreemmalla versiolla. Hmmm... Nice, but I love my old dear van.
 26. Nautittu joulusta.
 27. Herkkuja monelaisia on tullut nautittua.
 28. Levätty.
 29. Neulottu. 
 30. Tässä ja nyt. Hetki. Tärkeä asia.
 31. Toivon hyvää vuotta 2018. Oivalluksia elämästä ja olemisesta. Ymmärrystä nauttia hetkistä pienistä. Niitä minä toivon. Jörg Zinkin kirjoittama runo: Mitä sinulle toivoisin? johdatelkoon jälleen uuteen vuoteen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…