Siirry pääsisältöön

Viikon 50 positiiviset


Kuvat MM
Viikon 50 positiiviset
 1. Erilaisia suunnitelmia ja  huomattavaa innostusta suunnitelmista.
 2. Saatu lueskeltua palautuneita tehtäviä.
 3. No wow, postilokerooni oli töissä ilmaantunut Bilteman lahjakortti. Joulutontut liikkeellä? Kiitos!
 4. Ladyt kutsuttu kylään. Ruokalistaa suunniteltu.
 5. Suunnitelmissa vaihtaa vielä vähän järjestystä. Hmmm.... Vähemmästäkin saa oudon maineen, mutta mitä väliä?, kuten nuoriso tapaa sanoa. 
 6. Ystävän kanssa kahvilla tiistaina. On kiva rupatella niiden kanssa joiden ajatuksista saa kiinni ns. puolesta lauseesta.
 7. Pankkihommissa iltapuhteina. Kyllä on niin virkistävää!
 8. Täytyy sanoa, että olin pikkuisen vahingoniloinen, kun edessäni todella holtittomasti kaahannut autoilija pamautti koslansa päin kolmea koivua. Tuli komeaa jälkeä kuskin puoleiseen kylkeen. 
 9. Kamun kanssa joululounaalla.
 10. Lucian illan hetki kahvilassa keskiviikkona. Tosin väänsimme tämän Kamun kanssa lusijan illan kahvitteluksi.
 11. Se palvelu. Se palvelun ihana helppous, kun sen on oivaltanut. 
 12. Ilo siitä, kun opiskelija otti palautteen vastaan ja lupasi korjata työtään. Oikeasti tuntuu mukavalta nähdä henkinen kasvu, joka tekee nuoresta vähitellen osaajan ja sitten myöhemmin ammattilaisen. 
 13. Vähiin käy ennen kuin loppuu, kuten tavataan sanoa. Tulevalla viikolla on vielä kolme tuntia. Sitten on tämä syyslukukausi purkissa. 
 14. Kamun ihanat uutiset saivat ihon kananlihalle!
 15. Aika kuluu vauhdilla! Kamu sanoi, että tästä hetkestä on jo kuusi vuotta!
 16. Kaupasta löytöjä.
 17. Maksapatee Mysi Lahtisen tapaan sekä maksapihvejä. Herkkua. Niin herkkua. 
 18. Kyllä se opea ilahduttaa, jos opiskelija löytää itsensä. 
 19. Haku päällä. 
 20. Luettu.
 21. Paistettuja muikkuja!
 22. Löytönä suuri peltipurkki. Aivan mainiota. Olen (pelti)purkkiaddikti, joten voitte vain kuvitella, paljonko tämä ilahdutti.
 23. Mökkivisiitti virkistää aina! Lyhytkin.
 24.  Visiitti Seinäjoelle oli antoisa tai ainakin täynnä nostalgiaa.
 25.  Sopuraha!
 26. Teeostoksia. Siis niin onnellinen!
 27. Kenkäostoksilla
 28. Lahjakortteja ostettu.
 29. Pähkinälasti jouluksi. 
 30. Oivalluksia.
 31. Kirjoitettu.
 32. Ilmeisesti löysin nyt sitten ompelukoneelleni sopivan pöydänkin.
 33. Punaviinissä marinoitua maksaa hitaasti hauduttaen. Juniorille kasvispihvit ja possun sisäfilée. 
 34. Ruokaa illalliseksi ja evääksi riittää koko tulevalle viikolle.
 35. Piparitaikina tehty.
 36. Joillekin asioille en vain voi mitään. Enkä voi olla sellaisesta vastuussa. Helpottaa itseäni.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…