HankintamatkaAsiat alkavat yleensä jostakin pienestä. Vaihdoin vähän huonekalujen paikkaa. Sitten homma vähän lähti ns. lapasesta. 
Kuvat MM

Keittiöön piti tuunata/löytää ja hätätapauksessa tehdä itse joku tämän tyylinen juttu:
Mitoitin systeemin aika tarkasti. Ajattelin ostavani jonkun TV-tason kirpparilta ja sitten mäntyiset jalat kaupasta X, joka myy niitä. Sitten ajattelin hakevani viikonloppuna vähän lisää tarpeita... 

Koska olen aika nopea, kun jotakin päätän, suunnistin hankintamatkalle heti töiden päätyttyä eli käytännössä kirppiskierrokselle. Suuntasin ensin kohti kauimmaista kirpparia, josta ajattelin kierrokseni aloittaa. Sitten muistin, siinä ajellessani yhden kirpparin, jossa käyn todella harvoin, sillä yleensä en löydä sieltä koskaan mitään. Olin kahden vaiheilla, että mennäkö vai ei. Päätin sitten kuitenkin käydä katsomassa, koska veri tuntui vetävän niin kovasti sinne. Ja arvatkaas! Heti kun astuin ovesta sisään, se oli sinä. Se oli SIINÄ. Ei se ollut ollenkaan sellainen, mitä aluksi olin ajatellut. Enkä tiedä onko se edes yhtään tyyliseni. Tykkään nimittäin yleensä sellaisesta 1920-luvun kamasta tuonne noin 1950-luvun nurkille.  Tämä oli jotakin aivan muuta. Tamminen kaappi ja vielä koristeilla... No ehkä se muuttaa mökille jossakin vaiheessa tai jonnekin muualle.


Pari reissua autolla tuon kuljettaminen vaati. Setä kirppiksellä auttoi ensimmäisen osan autoon ja sitten kilautuin jossakin vaiheessa naapurin sedälle, että tarvitsen apua. Onneksi hän oli paikalla ja  hain hänet mukaan avustamaan kantamisessa. Sitten toinen osa haettiin messiin ja kannettiin ylös. Oli urakkaa. Painaa lähes enemmän kuin synti. Tammi on kyllä oikeasti ihan hervottoman painavaa puuta.  No tuossa se nyt sitten nököttää. Pestynä ja öljyttynä. Odotan huomiseen, että öljy kuivaa ja sitten pääsen täyttämään sen juurikin niillä tavaroilla, joiden takia sen hankin. 


Kommentit