Viikon 30 positiiviset


 Kuvat MM
 1. Hellettä.
 2. Nakuteltu sammalta hirsien väliin ja saatu homma valmiiksi.
 3. Elämän kokemuspankkiin taas sellaisia asioita, joita ei voi rahalla ostaa. Ei välttämättä ihan toivottuja, mutta silmiä avaavia.
 4. Todettu jälleen että paras lastenkasvattaja on lapseton alle 30-vuotias nainen. On se niin kiva seurata sivusta.
 5. Kamun kanssa jutustelu nosti häntää pystyyn.
 6. Mökin rauhassa on mukava latautua. Erityisesti kun on yksin ja kuuntelee vanhojen hirsien "jutustelua".
 7. Palkkeja kattoon. Eka palkki saatiin paikoilleen tiistaina.
 8. Nurtsia leikattu.
 9. Ihanaa, että kaupungissa on juokseva vesi. Lämmin vesi erityisesti on aivan ihana. Sitä osaa arvostaa, kun mökillä lämmittää puilla vettä ja sitä ennen kantaa padan ja sangot täyteen. Eli jos aikoo peseytyä täytyy operaatiota valmistella vähintään tunti. Ajattelen lämmöllä mummojani, jotka tekivät työtä maalaistalon emäntina. Kantoivat veden kaivosta sekä eläimille, että ihmisille. Muistan hämärästi toisen mummon innon kun karjakeittiöön tuli hana eikä vettä tarvinnut enää kantaa eläimille ja hanasta sitä sai myös tupaan.
 10. Pyykkiä pesty. Ihana automatiikka!
 11. Rakas astianpesukone.
 12. Sain siivottua yhden kaapin. Kasa tavaraa lensi roskiin. 
 13. Pannu pesty ja puunattu. Tässä on hyvä lämmittää vettä. Isompikin pannu kyllä kelpaisi.
 14. Moottorisaha todellakin toimii kun vaihdoin johdon! Mahtava juttu.
 15. Keskiviikkona saatiin lisää palkkeja kattoon. Enää puuttuu yksi. Aika mukava juttu.
 16. Omalta kasvimaalta retiisiä.
 17. Haastavia tilanteita, vauhdikkaita käänteitä. Ehkä näin on hyvä, että opin asettamaan paremmin rajat ja sanomaan EI.
 18. Ostin itselleni myöhästyneen syntymäpäivälahjan. On hyvä pitää huolta omasta palkitsemisestakin aina välillä.
 19. Junnu innostui kokkaamisesta.
 20. Luettu.
 21. Kirjoitettu.
 22. Valvottu.
 23. Elämä jatkuu. Entiset vauvat ovat nyt nuoria vanhempia ja me entiset nuoret vanhemmat olemme isovanhempia. Se on toisaalta haikeaa, toisaalta lohdullista.
 24. Ompelukone löydetty koeajolle. Kiitos Kamu. 
 25. Tutustuttu jälleen mielenkiintoisiin tyyppeihin.
 26. Junnun kanssa suunnittelilla pieni retki lähiympäristöön.
 27. Aurinkoa ja sadetta.
 28. Suomi!
 29. Joskus kannattaa nukkua yön yli ja antaa järjen voittaa, vaikka pentukissat ovat suloisia, niin ei niitä tarvitse ottaa. Eikä koiria. Ei. (Toivottavasti tämä nyt paranee nukkumalla.)
 30. Kaverisynttärit ovat Junnun elämän kohokohtia.
 31. Oivalsin juuri ihan konkreettisesti, että Junnu täyttää 18 vuonna 2021. Se on oikeasti aika iso ja merkittävän iloinen asia. Voin vähitellen aktiivisesti aloittaa itsenäisen asumisen suunnittelun synkän metsän laidalla, maaseudun rauhassa!
 32. Keskustelu pitkästä, pitkästä aikaa kummipojan (joka muuten on yli 30 wee) äidin kanssa tuntui hyvältä.  On jännittävä huomata, että joidenkin ihmisten kanssa juttu jatkuu vuosienkin jälkeen siitä mihin on jääty. Sitä se aito ystävyys on.
 33. Siivottu yksi eteisen kaappi, johon on tapana työntää tavaraa pois käsistä. Tiedättehän: katson sitten joskus, mitä näille teen.... Löytyi mm. rautasahan teriä, jotka olisi pitänyt viedä mökille. No nyt ovat sitten pakussa valmiina matkaan mökille. Kaappiin tuli mainiosti tilaa.
 34. Sain vihdoin laitettua viestin Koirapojan meille myyneelle perheelle ja kerroin menetyksestämme. En ole jaksanut aiemmin. On ollut itku sen verran herkässä, että en olisi kyennyt puhumaan mitään. Olen iloinen, että he soittivat takaisin. Tarjosivat uutta pentua. Kieltäydyin. Sanoivat, että jos tulen toisiin aatoksiin, tarjous pätee. En taida tulla. Arvostan kuitenkin heidän erittäin asiallista ja empaattista suhtautumistaan Koirapojan menetykseen.
 35. Ensimmäiset oikeasti lämpimät kesäyöt.
 36. Ystävä yllätti upealla teetuliaisella. Kiitos! 
 37. Kouluvaatteita hankittu Junnulle.
 38. Suunniteltu reissua.
 39. FB-lakko on pitänyt.
 40. Jälleen opittu aivan huikeasti rakentamisesta ja remontoinnista. 
 41. Junnun vanha fillari saa uuden kodin. Uusi Junnu pääsee kurvailemaan.
 42. Junnun paluu pudotti arjen taas rutiineihin. Ensimmäinen yökylä la-su. Ja Junnun kamu sitten meillä su-ma. Hmmm... ja kuulemma ei koskaan pääse yökylään. Minäkin haluaisin jonnekin yökylään. 
 43. Ks. edellinen kohta. Minä taidan järjestää yökylän mökille. Onhan se vielä vaiheessa, mutta kyllä siellä pari tätiä kykenee yönsä viettämään.
 44. Pakun rempan positiivinen juttu: tankkausmäärällä tasan 100 km enemmän ajoa! Se on paljon se. Rempan kustannukset tulevat nopeasti takaisin säästyneinä polttoainekuluna.


Kommentit