Poranterä ja porakoneen kuolema

Kuva MM

Nyt on sitten poranterällä kokoa! Hankin terän eilen ja kas sitten kun sain poraajan paikalle, alkoi porani savuta. Hmm... ei auttanut kuin pitää poralle hiljaiset hautajaiset ja lähteä kaupunkiin sen verran aikaisin, että ehti vielä poraostoksille.  Tänään uusi pora joutuu sitten testiin. 

Niin mitä siis teen tällaisella terällä. Tarkoituksena on porata tapeille reijät, jotta saadaan hirret pysymään paikoilleen. Tämä on kooltaan 28 mm.

Mietin tuossa, että seuraavassa kaatopaikkakuormassa on muuten aika monta konetta:
- käsisirkkeli (sahasin vähän koneen johtoa ja tällaiseen halppissahaan ei pysty vaihtamaan sitä...)
- siimaleikkuri (moottori hirtti kiinni sopivasti juhannusviikolla. No tällä koneella taisi olla ikää 20 vuotta. Tuli mökkikaupan mukana.)
- pora (kirppispora. On kestänyt vuodesta 2013 saakka, joten ihan tyytyväinen. Ei vaan kestänyt hirsiseinään porattavaa 28 mm reikää. Toimi kuitenkin vielä kengittämisen aikaan mainiosti
- moottorisaha (sähkökäyttöinen moottorisaha, joka kärähti hirsien kanssa. Vanha puu on todella tiukkaa tavaraa. Ja sähkökäyttöiset sahat ovat aika heppoisia, mutta sähkösaha on hieman turvallisempi värkki kuin tuo polttoaineella käyvä.)
- ehkä akkuporakone pääsee myös kyytiin (ainakin akut- ja luultavasti myös koko kone, sillä uudet akut ovat niin kalliita, että kannattaa ostaa koko setti.)

Edit 22.7.2017
Ilmeisesti moottorisaha toimiikin... Vika nimittäin saattaa olla sähköjohdossa. Tämä paljastui kun yritin käyttää pistosahaa ja sekään ei toiminut. Ennen kaatopaikkakeikkaa siis täytyy kokeilla sahaa uuden johdon kanssa. 


Kommentit