Siirry pääsisältöön

Viikon 28 positiiviset

 Kuvat MM

Viikon 28 positiiviset
 1. Aurinkoa!
 2. Sinänsä harmillista, että pakussa olivat aurauskulmat väärin ja siitä koituu todella ikäviä kustannuksia, mutta positiivista on, että raidetangot eivät pettäneet ajossa, vaan vika huomattiin ajoissa ihan itse. (On tämä suomen kieli hassua ajossa - ajoissa :)
 3. Makaroonilaatikkoa sen verran suuressa vuoassa, että riittää ainakin keskiviikkoon. Ruokaa ei nyt ehdi oikein tekemään päivittäin, kun remppa paina päälle. 
 4. Ystävän puhelu piristi.
 5. Hirsien vaihtoa suunniteltu.
 6. Hirsitimpuri hävisi kuin tuhka tuuleen. Päätös vaihtaa hirret ihan itse ystävän avustuksella ja tuella. Jos talo romahtaa, niin sitten täytyy purkaa kerros kerrokselta ja koota uudelleen.  Ainakin oppii uusia juttuja ja on mitä muistella vanhainkodin keinutuolissa.
 7. Tuttavaverkosto toimii. Kiitos.
 8. Luettu
 9. Kirjoitettu.
 10. Elämän tarkoitusta välillä ihmetellen. Mustien pilvien takaa löytyy kuitenkin välillä pieni ripaus aurinkoa.
 11. Niissä päivissä soi jo syksy. Runo syntyi.
 12. Puhelu ystävälle piristi.
 13. Puutavara saapui
 14. Hirsien vaihtaminen aloitettu! Aivan huikeaa. Tämä taitaa onnistua. Ainakin tässä oppii todella paljon. Hirsien vaihtaminen on itselleni täysin uusi asia.
 15. Syöty salaattia ja käytetty yrttejä.
 16. Hankittu tarvikkeita mökille.
 17. Suunniteltu ruokalistaa.
 18. Yövytty mökillä ensimmäisen kerran kuluvana kesänä. Rauha, hiljaisuus  ja kesän valo!
 19. Mansikoita poimittu. Aivan mahtava, että niitä kasvaa omalla maalla.
 20. Saunottu mökillä.
 21. Kukkaa pukkaa. Kesä ja kauneus!
 22. Paku valmiina baanalle. Paku sai uudet kesäkengät eteen. Oi kun on tyylikästä.
 23. Sammaleet kerätty-tosin lisää täytyy vielä kerätä menneenä vuonna poistetun tilalle, mutta hyvä alku.
 24. Mökin nurkilla olevasda kaupasta saa aivan loistavia perunoita! Lienee jonkun lähiseudun viljelijän tuotantoa. 
 25. Yksi vaihe jää taakse. Joku toinen Junnu saa oikein hyvän trampan.
 26. Tuttavan kautta löydetty uusi hirsitimpuri. Tulee katsomaan tilanteen maanantaina.taitaa käydä kuitenkin niin, että ei taida olla hirsitimpurille tarvetta. Täällä on kuoriutunut  toukkavaiheessa oleva hirsitäti. Timpurin tytär kävi rohkeasti haasteeseen kiinni kera ystävän, jolla oli riittävästi rohkeutta ryhtyä kokeilemaan.
 27. Chilit kasvavat!
 28. Violettia unikkoa en ole koskaan aiemmin nähnyt luonnossa.
 29. Kengitetty!
 30. Tomaateissa pieniä alkuja.
 31. Kohti uusia tuulia.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…