Muistatko ketun ja pihlajanmarjat?

- Muistatko junnuassari ketun ja pihlajanmarjat, kysyi täti aamulla. Minä menin heti vähän lähemmäksi, sillä aina kun täti aloittaa muistelulla saattaa olla arvokasta olla paikalla. Kettu ja pihlajanmarjat -satu on kai kreikkalaisen Aisopos-nimisen satuilijan kirjoittama.

- Mitä mun pitäisi siitä muistaa?, kysyi junnuassari.
- Siis mä tarkoitin sitä, että muistatko sinä sitä, mitä siinä sadussa tapahtui?
- Joo muistan. Kettu halusi niitä pihlajanmarjoja ja kun se ei päässyt sinne puuhun se sanoi, että se ei haluakaan niitä ja ne on tosi pahoja.
- Sä muistit hyvin, sanoi täti.
- Joo, mä voin piirtää sen ketun, sanoi junnuassari.
- Piirrä vaan. Laitetaan kuva sitten vaikka seinälle, sanoi täti.
Junnuassari lähti piirtämään ja mä kuulin, kun täti mutisi, että ketulla oli sentään järkeä luopua asiasta, joka ei juuri sillä hetkellä onnistunut. Moni ihminen on kettua tyhmempi ja pilaa elämänsä kun jää junnaamaan sellaisten asioiden kanssa, jotka eivät johda mihinkään.

Hmmm.... tarkoittikohan täti mua? Mulla on paha aavistus. Täti sanoi, että mä en taida olla oikein kelvollinen koira kaupunkiasumuksiin. Ilmeisesti mun olemassaoloni ei olekaan tädin terveyden näkökulmasta positiivinen asia, ainakaan ihan kokonaan.


Terveisin

Ronja
pihlajanmarjakoira

 

Kommentit

 1. Kunhan pelottelee :) se varmaan tarkoittaa sitä koulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoa sopii Amalia, että kaikki on hyvin.
   Mä vähän pelkään, että jotakin tapahtuu, kun uudet naapurit sanoivat tädille, että teidän koira haukkui tänään....

   Hmmm...

   Poista
 2. Kerro täti mulle, miten noi hevoset opetetaan tekemään noi kaikenmaailman piruetit ja muut hienoudet? Mä täällä vaan syvästi ihmettelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... ne piruetit yms. hienoudet ovat osa hevosen normaalia liikehdintää ja viestintää, joka kaivetaan koulutuksella esiin.

   Kun varsaa aletaan kouluttaa ratsuksi noita liikkeitä opetetaan ensiksi ns. maasta käsin. Kun liike menee oikein hevosta palkitaan.
   Hevonen on huomattavasti mielyttävämpi kouluttaa kuin juntti koira. =D

   Käytännössä liikkeitä koulutetaan aina osa kerrallaan vähitellen palikoita sitten lisätään niin, että niistä tulee kokonaisia liikesarjoja.
   Kun ratsukko osaa asiansa, homma näyttää todella vaivattomalta. Liikkeet ovat hienonhienoja.

   Oma hevosenkoulutusfilosofiani perustuu ns. klassiseen kouluratsastukseen, jolla tarkoitetaan ikivanhoja hevosystävällisiä menetelmiä.
   enkelihevoseni sivustolla on hieman hevosen kanssa koetuista haasteista:
   http://ultra04lord.wordpress.com/2011/05/27/kavin-ratsastamassa/#comments

   Poista

Lähetä kommentti