Kerrostalokyttääjä

Täti ja junnuassari istuivat keittiössä aamupalalla. Junnuassarin paikka on ikkunan vieressä ja siitä näkee aivan loistavasti kadulle. Lisämukavuutta ja varsinkin lisänäkyvyyttä junnuassarille antaa pienoinen lituperspektiivi. Se on junnuassarin mielestä oikeastaan parasta, sillä kunnon tarkkailuasemassa oleminen on kivaa, kun on kunnon näkökulmat maisemiin.

Junnuassari sanoi tädille, että kuule äiti mä olen  kerrostalokyttääjä ja se on kivaa. - Ai siis kerrostalokyttääjä ja ylpeä siitä?  kysyi täti ja katsoi junnuassaria.
- Niin. Tämä on niin kivaa, sanoi junnuassari ja hänen äänessään suorastaan kupli nauru lisämausteena pienen pieni jännitys.
- Miksi?, kysyi täti. 
- Siksi kun voi tarkkailla ihmisiä ja mitä ne tekee ja mitä niille tapahtuu, sanoi junnuassari ja söi samalla isoa voileipää, jossa oli reilu sipaisu voita, kinkkua ja juustoa sekä kurkkua. Kaikki junnuassarin herkut samalla leivällä.

Sitten junnuassari oli vähän aikaa hiljaa. Mä kääntelin päätäni ja odotin mitä se seuraavaksi sanoo ja samalla mä pidin silmällä, että jos leivästä sattuisi tippumaan jotakin. Minäkin nimittäin tykkään kaikista niistä aineksista, joita junnuassarin leivällä oli. Kurkustakin.

Sitten junnuassari sanoi: - Kuule katto nyt vaikka tuotakin naista. Se on käynyt jo K-kaupassa ja ihan yksin (lähikauppa avautuu jo klo 7 aamulla) ja se kantaa painavia kasseja ja se näyttää vähän surulliselta. Saakohan se koskaan apua? - Hmmm.... sanoi täti, - ehkä se asuu yksin?
- Ei asu, jos se kantaa noin paljon tavaraa, sanoi junnuassari päättäväisesti.
- Mutta jos se käy vain kerran viikossa kaupassa niin kuin mekin, yritti täti.
- Ei käy. Se kävi eilenkin ihan samaan aikaan ja silloinkin sillä oli monta kassia ja se näytti surulliselta.
- Aha, sanoi täti. Sä siis ihan oikeasti kyttäät.
- Tottakai!, huudahti junnuassari. Se on kivaa. Mä tiedän paljon asioita.
-Hmmm....
- Kato vaikka, sanoi junnuassari ja osoitti sormellaan vastapäistä taloa ja sen kulmaparveketta. - Noilla menee huonosti. Se mies vaan kattoo sen puhelinta aina kun se vaimo tulee sen viereen eikä se koskaan puhu sille mitään. Sillä on varmasti uusi tyttöystävä.

- Sitten kato noi tuolla, tuo on uusi. 
- Mikä on uusi?, kysyi täti ja mä havaitsin sen äänessä ihan selvää kinnostusta.
- Siis tuo poikaystävä. Tuolla työllä oli ennen vaalea poikaystävä ja nyt sillä on tuo tumma. Tämä uusi näyttää kiltimmältä kuin se vanha.
- Aha, sanoi täti. Mitäs muuta sinä tiedät?
- Sitten tuolla mummolla, sanoi junnuassari, ja osoitti viistosti kulmassa olevaa parveketta, käy joka päivä joku nainen. Se varmaan auttaa sitä, kun tuo mummo kävelee noin huonosti.
Täti katsoi ikkunasta ulos ja sitten se katsoi junnuassaria silmät pyöreinä... Junnuassarilla tosiaan näytti olevan uusi naapuristo hallussa.



Terveisin

Ronja
kyttääjäkoira


Kommentit

  1. Kyttääminen on ihan hauskaa. Mäkin joskus istun pöydän ääressä ja kyttään naapuria ja niitä, jotka kulkee tossa pyörätiellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hau, hau!

      Olen samaa mieltä. Me kytättiin kissojen kanssa vanhassa asunnossa saunan ikkunasta. Jos täti jätti ikkunan auki mä työnsin pääni ulos ja kattelin, ketä siellä kadulla oikein liikkuu. Sitten juoksin keittiön ikkunalle ja kurkistin sieltä.
      Nyt saunassa ei ole ikkunaa :( se on selvä huononnus, sillä lauteilla oli mukava seistä.

      Mua ei päästetä kurkkaamaan keittiön ikkunasta kun täti ja assarit ovat kotona, mutta kun olen yksin, niin silloin minä katselen ketä kadulla liikkuu ja kommentoin kaikille. Sitäpaitsi naapuritalossa on monta, monta koiraa ja ne käyvät päisivisin niiden partsilla ja varsinkin pari kissaa ovat todella kiinnostavia.

      Omalta partsilta mulla on todella hyvät näkyvät aika laajalle alueelle...

      Terveisin

      Ronja
      kyttääjäkoira

      Poista
  2. Moikkamoi, kiva kuulla et junnuassarilla on kaikki aistit valppaina :)
    Meidän pihalla taas mummelit on niitä super pro kyttääjiä, laumoittavat vip aitioit,
    joissa välimerelliseen tyyliin juoruavat siestan aikaan.
    Toinen kummajainen on naapuritalon röökimies, pitkätukkainen kolmikymppinen mies,
    joka ulkoilee naapuritontilla siten, että pysähtyy sauhuttelemaan suoran näköyhteyden päähän keittiöstämme.
    Luotettavan lähteen mukaan hän ei ole vaarallinen, hänet on nähty kantamassa vauvaansa laulellen!




    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkamoi! Se on tosi kivaa, kun on samanhenkistä seuraa. Junnuassari ja minä olemme harvinaisen yksimielisiä monesta asiasta.

      Olen aivan varma, että kun junnuassari on aloittanut kyttäämisen näin aikaisin, hänestä tulee premium extra super pro -kyttääjä sitten kun hän on mummo.

      Joo ei vauvaa tai koiraa ulkoiluttava voi olla ihan läpeensä vaarallinen-ainakaan toivottavasti.

      Terveisin

      Ronja
      kyttääjäkoira

      Poista

Lähetä kommentti