Operaatio sauna, osa VII Saunan ikkunatKuvat MM

Saunan ikkunat ansaitsevat mielestäni erityismaininnan. Minulla on ollut pari lasihyllyä, jotka ovat peräisin sellaisesta 1970-luvun/1980-luvun kirjahyllystä, jollainen mökillä oli. Kuskasin hyllyn kaatopaikalle ja otin siitä talteen lasiset hyllyt, sillä ajattelin että niillä voisi olla joskus jotakin käyttöä.

Kuluvana keväänä katselin niitä ja tuumasin, että tuossa nuokin vielä ovat varastoituna. Tosin en siinä vaiheessa ajatellut, että niistä voisi tulla uuteen saunaan ikkunat.

Aluksi metsästin ikkunoita, jotka olisivat olleet sopivia hirsisaunaan. En kuitenkaan löytänyt. Sitten kysyin ystävältäni, että onnistuisiko lasilevyistä tehdä ikkunat ja sijoittaa ne katon ja hirren väliin jäävään avoimeen tilaan. Ystäväni katsoi minua pitkään ja kysyi, että kuinkas rouva sitten aikoo ne sinne saada pysymään. Umpimähkään vastasin, että jollain kehyssysteemillä. Taakse jotakin, jotta eivät putoa ulos ja eteen jotakin, jotta eivät tupsahda sisälle.

Kyllähän ne ovat vähän kotona tehdyn näköiset, mutta niinhän ne ovatkin. Vaikeinta oli saada kulma sopivaksi, sillä vaikka sitä mittaili ja teki vähän kaavaakin, niin ei se silti ihan sovittamatta onnistunut.

Ikkunoiden valoarvo on suhteellisen vähäinen, joten saunan valaistus hoidetaan led-valolla sekä kynnttilöillä.


Kommentit