Siirry pääsisältöön

Tarttumaton pinnoite?


 Kuvat MM

Naapurini oli ostanut paistinpannusetin ostoskanavalta. Tiedättehän sen mainoksen, jossa pannuja mainostetaan ja kehutaan, kuinka pyyhkäisemällä pinta puhdistuu jne.

Pannusta oli irronnut kahva ja koska naapurini tietää, että minä kierrätän ja keksin käyttöä kaikelle mahdolliselle, hän tarjosi pannua minulle mökkikäyttöön. Toki nappasin pannuun kiinni oitis, sillä ajattelin, että saan siitä juuri sopivan yhden naisen uunipannun. Kuinkas sitten kävikään? Paistoin broilerin rintaa uunissa ja hupsista vaan, kylläpäs tarttui! Eikä todellakaan irronnut paperia pyörittämällä. Pannua sai liottaa ja hangata oikein enemmänkin.  


Kun ajattelee, että kananrinta ei ollut kärynnyt mustaksi, vaan se oli pinnaltaan kauniin ruskea, on mielestäni pannun kunto aika hmmm... ongelmallinen. 

Tämä pannu päätynee kukkapurkin aluslautaseksi tulevana kesänä. Siihen se on ihan mainio kapistus. Mahtuu suurehkon kukkapurkin alle ja on kestävä.
P.S. Tiedoksi pannun valmistajalle: teemme muutakin ruokaa keittiöissämme kuin paistamme kananmunia tai kasviksia.

Kommentit

  1. Ostima Tokmanilta 10 euron keraamisen paistinpannun eikä siihen ole tarttunut mikhän ja pyyhkäsy paperilla riittää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sano. Se näissä yleensä hassua onkin, että joku halppisversio on parempi kuin se "aito ja alkuperäinen". Tosin myönnän, että tätä broileria paistoin siis uunissa, ehkä sitä pannua ei ole tarkoitettu sellaiseen käyttöön. ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…