Siirry pääsisältöön

Pelastusoperaatio

Kuvat MM

Kuljetin chilit ja minitomaatit yöksi sisään keskiviikkona olleen raekuuron takia. Ja kun menin tuonne Biltemaan vähän ruuviostoksille, huomasin siellä minikasvihuoneen, jonka saa asennettua istutuslaatikon päälle. Siispä hankin heti sellaisen.Hintaa tällä kapistuksella oli 29,90. Aika rimpula.

Kokoamisohjeet olivat yllättävän selkeät ja kaikki osat olivat merkattu selvästi, joten ei ollut epäselvää, mikä kuului minnekin. 

Kokeilin ruuvata kasvihuoneen osat kiinnikkeisiin. Porasin pienet reijät ja ruuvasin ruuvit paikoilleen.

Ruuvasin vielä kasvihuoneen kiinni pariin lankkuun, ettei se lennä taivaan tuuliin seuraavan myrskyn aikana.
Piti vaihtaa tähän pienempi kasvulava, jotta kasvihuoneen rungon sai paikoilleen. Täytyy katsoa, miten toimin näiden kanssa. Ajattelin, että jos tuonne voisi rakentaa vähän tasoa, niin tuossa alaosassa voisi kasvattaa vaikkapa kesäkurpitsaa.
Toin kasvit sisältä kasvihuoneeseen.

On muuten mielenkiintoista nähdä selviääkö tämä kasvihuone talven yli. Toki en ajattelekaan jättää tuohon tuota muovia talveksi, mutta tämä runko. Nyt kun se on ruuvattu, niin se on vähän haastavampi purkaa. Ehkä laitan sen kuitenkin kahteen osaan, niin se mahtuu mukavasti varastoon. Kyllä sitä pari ruuvia ruuvailee edestakaisin. Tai jos peitän rungon pressulla. No aika näyttää, miten toimin. Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…