Siirry pääsisältöön

Sisäkattoa naputeltu

Kuvat MM 

Remppa etenee mukavasti.
Tänään oli sisäkattopäivä. Saatiin aika paljon aikaan. Tosin tehtiin kyllä todella pitkä päiväkin. Aika paljon aikaa kuluu tavaroiden siirtämiseen. Lankkuja siirreltiin ja työtasoja siirreltiin moneen kertaan. Työtä hankaloittaa, että lankkulattia on irti ja sekä kattoon laitettavia lautoja että lattialankkuja pitää välillä siirrellä sopivampiin paikkoihin.

Ainut asia, joka oikeastaan harmittaa, on se että hyväksyin 5 metriä pitkät lankut, kun kaupassa ei juuri silloin ollut lyhyempiä. Niitä on hankalampi laittaa kun lyhyempiä.

Ja voi olla, että työturvallisuuslaitos ei antaisi palkintoa turvallinen työpaikka -kilpailussa. Ehkä pääsisin palkinnoille sarjassa: Näin ei pidä missään tapauksessa tehdä.Kun siirryimme ensimmäiselle tauolle, näytti siltä, että hikeä pukkaa vielä pitkään.
Kuormalavat osoittautuivat tässäkin mainioksi työskentelytasoksi.


P.S. Kävi sitten niin, että se kattomies, jossa kävin menneellä viikolla, ilmestyi tänään tontille. Olin odotellut herraa jo maanantaina. Ei kuulunut soittoa eikä miestä näkynyt. Tiistaina olin jo aivan hermona ja ryhdyin soittelemaan läpi kaikkia mahdollisia kattomiehiä. Ja sain kattomiehen, jolla oli selkeä hinnasto ja joka ilmoitti selkeästi koska tulee. Voi olla että käy vielä huonosti, mutta oikeasti se on nyt vaan niin, että asiakkaalle kannattaa tehdä ostaminen mahdollisimman helpoksi ja selkeäksi.

Se on muuten aika pieni vaiva, jos ei pääse sovitusti paikalle, niin laittaa vaikka tekstaria ja ilmoittaa, että nyt ei käynti onnistu ja ehdottaa uutta aikaa. 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…