Siirry pääsisältöön

Kattomiestä odotellaan


 Kuva MM


Ostaminen on oikeasti aika vaikeaa, olen sen todennut tässä mökkiremppaa tehdessäni. En tiedä, onko niin, kun kyseessä on nainen, ei oteta vakavasti tai ajatellaan, että sen ehtii myöhemminkin.

Kävin yhdessä suurehkossa peltiliikkeessä, joka muotoilee harjapeltejä ja jolla on oma asennusporukka. En saanut sieltä ketään katsomaan kohdettani. Omistaja vain kehui, että osoitteita on niin paljon, että kiirusta pukkaa.

Soitin sitten yhdelle yksityisyrittäjälle, jolla oli myöskin niin kiire, että hän sanoi ettei osaa sanoa, koska ehtisi tehdä työn, mutta hän kertoi kenelle kannattaa soittaa ja sanoi, että kerro häneltä terkkuja. 

Homma alkoi rullaamaan. Kattomies sanoi soittavansa minulle viikolla 33 ja hän tulee tekemään hinta-arvion ja jättää tarjouksen. Eli ensimmäinen, joka antoi selkeästi ajan, koska ottaa yhteyttä ja miten etenee. 

Helpottaa. En pidä korkeista paikoista enkä osaisi itse tehdä katolla oikeastaan mitään. Pitäisi hankkia turvavälineet ja nosturi ja telineitä. Niiden vuokraaminen maksaisi luultavasti saman verran, mitä homman teettäminen ammattilaisella. 

Onneksi minulla on suurikokoinen ja  ystävä, joka lähtee mielellään tarvittaessa kiertämään kanssani rautakaupoissa yms. paikoissa, jossa ei naista tunnuta otettavan vakavasti. Ja tavetta on ollut, valitettavasti, todella usein. Mutta  kaksimetrisen kaappin ilmestyessä liikkeeseen, alkaa yleensä silloin homma  hoitumaan. Mielenkiintoista on, että vaikka kaappi kertoo, että tämä täti tässä  on asikas, niin tädille ei kukaan puhu mitään, vaan niihinkin kysymyksiin, jotka täti esittää, annetaan vastaus kaapin suuntaan kääntyneenä.

Tämä ystäväni voisi kehittää itselleen ammatin siitä, että menee tätien mukana ostoksille paikkoihin, joissa naisten on vaikea saada palvelua.


Kommentit

 1. Hei! Eihän meitä naispuolisia tahota kuunela ja piethän vähäpätösenä ihmisenä, joka ei ymmärrä mithän.
  Toiveikasta torstaita!.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti aika usein käy juuri niin. Sitten kun pistetähän paikat risaasiksi, niin sanotahan, notta mikäs sille ny oikeen tuli. Vaihrevuoaret varmaanki.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…