Siirry pääsisältöön

Viikon 29 positiiviset

Viikon 29 positiiviset

 1. Junnun pitkä loma päättyi. Oli jo ikävä.
 2. FB -lakko pitää.
 3. Ensimmäiset ruokasienet löydetty.
 4. Mustikatkin kypsyvät vähitellen.
 5. Tutustuttu sodapuhaltimiin ja harkittu sellaisen hankkimista. Saisi nuo maalattavat pinnat putsattua suhteellisen helpolla, jos mainoksiin on uskominen.
 6. Aloitettu uuden WC:n työstämistä varastorakennukseen. 
 7. Tutustuttu tulipesän korjauslaastiin. 
 8. Kierretty kaupoissa katselemassa tarvikkeita ja niiden hintoja.
 9. Erityisen hyvää palvelua jälleen sekä RTV:llä että Kumi-Järvisellä.
 10. Hankittu uudet kiuaskivet.
 11. Löysin mökin sävyihin sopivat pussilakanat. Oikein tyytyväinen. Odotan innolla, koska saan ne käyttöön.
 12. Vessahommat ovat edistyneet todella mukavasti.
 13. Metsämansikoita löytyy vielä.
 14. Biolan eco kompostikymälä odottaa asentamista. 
 15. Myydään puuhuussi. Siisti. Hinta 150 €. Kapistus on helppo koota ruuveilla. Purkaminen onnistuu tädiltäkin ja uskon, että kokoaminenkin onnistuu, kun vain tekee kunnolliset pohjatyöt. Tämän vessan alle voi laittaa myös biolanin käymälän.
 16. Ostettu pistosaha. Mainio kapistus!
 17. Saunottu urakalla.
 18. Ostosreissu Seinäjoelle poiki mm. leivinlapion. 
 19. Seinäjoen K-raudan palvelu hakkaa 10-0 Vaasan. Oli todella ilo asioida Seinäjoella. Taidan ryhtyäkin mökille tehtävät hankinnat hakemaan naapurikunnasta.
 20. Seinäjoen asuntomessujen oheiskohde italianpunainen paritupa on suosikkini. Tästä saan myös mökille rakennusvinkkejä.
 21. Kuluvan kesän viimeiset mansikat poimittu omalta maalta. 
 22. Viinimarjat kypsymässä.
 23. Ei sitten mennyt ihan kuin Strömsössä... mutta mukavasti selvittiin. Kun vanhaan tekee jotakin, niin on aina hyvä varautua ylläreihin.
 24. Löysin digitaalisen vaa'an Lidlistä. Punnitsee gramman tarkkuudella. Näppärä värkki. 
 25. Jumpattukin duunauksen lisäksi. Ihan mukava fiilis.
 26. Nurtsin leikkaaminen sujuu vauhdilla.
 27. Sinkkiämpärit saunan pesutupaan. Hienoa, että löytyi!
 28. Mukava että aurkinkokin näyttäytyi, vaikka sateella oli kiva paiskia hommia, ei ollut liian kuuma.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…