Siirry pääsisältöön

Viikon 27 positiiviset

Viikon 27 positiiviset
 1. Kukkamuistoja.
 2. Junnun vauhdikas trampoliinikesä.
 3. Rakastan uuden puhelimen toimintoa, jonka avulla voin estää puelinmyyjien puhelut automaattisesti. 
 4. Jumpattu.
 5. Luettu.
 6. Nautittu aurinkoisista kesäpäivistä.
 7. Rempattu. Tai siis lähinnä purettu. Saatu purettua koko vieraskamari lastulevyistä. Lastulevyt lähtivät katosta, lattiasta ja seiniltä.
 8. Vieraskamarista löytyi yllätysikkuna
 9. Sade on niin piristävää välillä!
 10. Ensimmäiset mansikat omalta maalta. 
 11. Kevään ylioppilaan ihana kiitoskortti ilahdutti. 
 12. Orvokkeja.
 13. Ja tietenkin kuvattu ja ihasteltu kukkia.
 14. Mukavia muisteloita menneiltä vuosilta ystävän kanssa.
 15. Hintatilastot ovat erittäin mielenkiintoisia. Ilahdun aina kun löydän varsinkin ruoan hintakehitykseen liittyviä juttuja.  Tämä vanha artikkeli oli säästämisen arvoinen
 16. Kyllä Lean -käytännöt helpottaisivat terveydenhuoltopuolen käytäntöjä. Luultavasti kaupungit säästäisivät tuhansia ja samalla ajalla tulisi puolet enemmän potilaita hoidettua. Käytännöt ovat oikeasti sen verran takapajulasta. Se mikä tässä on positiivista, tässä on mahdollisuus myydä kunnille palveluja. 
 17. Tämä on saavutus: Maltoin luopua vanhoista paperisista Pirkka-ruokaohjeistani - niitä ei tosiaankaan ollut vähän. Ne kaikkiöytyvät nykyään netistä. 
 18. Junnun treenit korvattiin eväsretkellä ja lentopallolla. Olipas mukava yllätys valmentajalta. 
 19. Mukava yllätys saada asiakaslahjana Deko. Seinäjoen asuntomessut houkuttavat. Täytyy jonain iltana pyörähtää  sinne. Iltaliput nimittäin tulevat vähän halvemmaksi, enkä minä jaksa kovin kauaa siellä kuitenkaan pyöriä, joten win-win.
 20. Mustarastas lauleli. Se käveli pihanurmella ja tuli aika lähelle. Upea lintu.
 21. Aikaiset aamut. Niitä rakastan. Aamun valo on oikeastaan kauneinta, mitä voi olla.
 22.  Jäätelöä ja mansikoita. Maistuvaa. 
 23. Valkosipulileipä maistuu aina. 
 24. Uutinen siitä, että Suomi on tuhansien hyljättyjen mökkien maa, on totta toisille. Minulle mökki on paikka, jossa rentoudun ja toteutan käsillä tekemisen tarvettani. En tavoittele samoja mukavuuksia, jotka minulla on kaupungissa. Tykkään kun luonto on lähdellä. Voin istua yöllä ulkona yöpaitasillani, kenenkään häiriintymättä. Ihan sama minulle, mitä mökille tapahtuu jälkeeni. Jos se kasvaa sammalta, niin so what. Minä olen juuri nyt siellä onnellinen ja se riittää. 
 25. Törmätty sammakkoon mökillä. Niitä ei juuri kaupungissa tapaa.
 26. Metsämansikoita tontin reunamilla!
 27. Tulevalla viikolla on hammaslääkäri. Minulla on erittäin hyvä ja taitava hammaslääkäri ja odotan hänen tapaamistaan innolla.
 28. Viikon päättää Neiti Marple. Suosikkini nuoruusvuosilta. 
 29. Jatkettu nokkostehtailua. 
 30. Vuorenkilvet nyhdetty. Niistä voi valmistaa ns. Siperian teetä.  Kuulostaa jokseenkin mielenkiintoiselta. Kuinkahan pirteäksi tässä sitten tuleekaan?


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…