Siirry pääsisältöön

Viikon 28 positiivisetViikon 28 positiiviset

 1. FB-lakko on pitänyt.
 2. Mökillä! 
 3. Yksinkertainen elämä on todella parasta. Kun elää ilman juoksevaa vettä, tuntuu taivaalliselta avata hana ja täyttää juomalasi. Hyvä puoli tässä mökkeilyssä niukoilla vesivaroilla on, että muistaa, että vesi on oikeasti arvotavaraa ja sitä ei pidä turhaan valutella.
 4. Vierasmajassa nukkuminen on todella kivaa. Aamulla herää siihen, kun linnut ovat aloittaneet konserttinsa. 
 5. Opiskelijan kesäviesti ilahdutti opea. Hienoa, kun nuoret saavat tavoittelemansa. Tämä fiksu nuori nainen sai opiskelupaikan yliopistosta.
 6. Kamut. Ne tärkeät, läheiset aikuisiän kamut. 
 7. Junnun mansikkakesä.
 8. Hypitty trampoliinilla. Tulee lapsuuden hetekalla hyppimiset mieleen. Sehän oli sitä lempparipuuhaa, joskin kiellettyä, koska hetekan jouset venyvät liikaa. Kyllä me taidettiin serkkulikkojen kanssa yksi sellainen saatiin pilattua ihan täysin. Hyvin tramppa kestää. Kannatti satsata laatuun. Kiitos vielä kerran ystävälle vinkistä.
 9. Poimittu supermasnikoita. Mahtavaa. I love my summer!
 10. Kutkuttavaa odotusta.
 11. Suunniteltu pientä iltajuhlaa kamujen kera.
 12. Sain yllätysvieraan mökille. 
 13. Rouva Kur tutki koko mökin. Se olisi halunnut mennä vintille ja saunaan, mutta olin vähän tyly emäntä, enkä päästänyt sitä.
 14. Taistelukenttäni. Ihana taistelukenttäni.
 15. Metsämansikoita!  Ihan omilta nurkilta.
 16. Metsämansikat ja jäätelö jälkiruokana.
 17. Vietetty hyvä suven ja runon päivää. 
 18. Mansikkakesä. Erittäin kiva mansikkareissu. Joskus poiminta tuottaa oikein mehukkaita yksilöitä.
 19. Mukava viikko mökillä. On joskus kiva olla ihan vain paikoillaan.
 20. Pitihän sitä tehdä satsi. Siperianteetä. Vaikkakin hävitin suurimman osan niistä vuorenkilvistä.
 21. Kokeilua ja kehittymistä rakennusjutuissa. Puukko osoittautui näppäräksi värkiksi hirsien välien putsaamisessa!
 22. Saatu jälleen yksi kuorma kaatopaikalle. Tuntuu mukavalta. Nyt meneekin sitten vähän aikaa kun tarvitsee sinne ajella. Ainakin toivottavasti.
 23. Junnulta jääneet pienet vaatteet taas keräykseen. Hienoa, että on paikka minne niitä voi viedä. 
 24. Tutustuttu paikallisiin nähtävyyksiin. 
 25. Mökin leivinuunia saa käyttää! Aivan mahtava uutinen.
 26. Hormit kunnossa! Nuohooja totesi, että halutessa voi käyttää muuraria katsomassa tuo pönttömuuri, kun siellä on yksi tiili pudonnut. Ei kuulemma kuitenkaan haittaa käyttöä. Nyt voin lähteä takanhankintaan.
 27. Ruuvailtu kuormalavoista pesupaikka.
 28. Makkarin hirsisenät putsattu.
 29. Vieraskamarin/tulevan ruokailuhuoneen hirsiseinät putsattu.
 30. Kiuas käyttökunnossa! 
 31. Purkuhommat etenivät makkarissa todella onnistuneesti. Haaveilen kevyttakasta makkariin.
 32. Kiitollinen remppa-avusta. 
 33. Karkkilakkokin on pitänyt. Enää ei tee makeaa juurikaan mieli, jos jäätelöä ei lasketa.  
Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…