Siirry pääsisältöön

Viikon 28 positiivisetViikon 28 positiiviset

 1. FB-lakko on pitänyt.
 2. Mökillä! 
 3. Yksinkertainen elämä on todella parasta. Kun elää ilman juoksevaa vettä, tuntuu taivaalliselta avata hana ja täyttää juomalasi. Hyvä puoli tässä mökkeilyssä niukoilla vesivaroilla on, että muistaa, että vesi on oikeasti arvotavaraa ja sitä ei pidä turhaan valutella.
 4. Vierasmajassa nukkuminen on todella kivaa. Aamulla herää siihen, kun linnut ovat aloittaneet konserttinsa. 
 5. Opiskelijan kesäviesti ilahdutti opea. Hienoa, kun nuoret saavat tavoittelemansa. Tämä fiksu nuori nainen sai opiskelupaikan yliopistosta.
 6. Kamut. Ne tärkeät, läheiset aikuisiän kamut. 
 7. Junnun mansikkakesä.
 8. Hypitty trampoliinilla. Tulee lapsuuden hetekalla hyppimiset mieleen. Sehän oli sitä lempparipuuhaa, joskin kiellettyä, koska hetekan jouset venyvät liikaa. Kyllä me taidettiin serkkulikkojen kanssa yksi sellainen saatiin pilattua ihan täysin. Hyvin tramppa kestää. Kannatti satsata laatuun. Kiitos vielä kerran ystävälle vinkistä.
 9. Poimittu supermasnikoita. Mahtavaa. I love my summer!
 10. Kutkuttavaa odotusta.
 11. Suunniteltu pientä iltajuhlaa kamujen kera.
 12. Sain yllätysvieraan mökille. 
 13. Rouva Kur tutki koko mökin. Se olisi halunnut mennä vintille ja saunaan, mutta olin vähän tyly emäntä, enkä päästänyt sitä.
 14. Taistelukenttäni. Ihana taistelukenttäni.
 15. Metsämansikoita!  Ihan omilta nurkilta.
 16. Metsämansikat ja jäätelö jälkiruokana.
 17. Vietetty hyvä suven ja runon päivää. 
 18. Mansikkakesä. Erittäin kiva mansikkareissu. Joskus poiminta tuottaa oikein mehukkaita yksilöitä.
 19. Mukava viikko mökillä. On joskus kiva olla ihan vain paikoillaan.
 20. Pitihän sitä tehdä satsi. Siperianteetä. Vaikkakin hävitin suurimman osan niistä vuorenkilvistä.
 21. Kokeilua ja kehittymistä rakennusjutuissa. Puukko osoittautui näppäräksi värkiksi hirsien välien putsaamisessa!
 22. Saatu jälleen yksi kuorma kaatopaikalle. Tuntuu mukavalta. Nyt meneekin sitten vähän aikaa kun tarvitsee sinne ajella. Ainakin toivottavasti.
 23. Junnulta jääneet pienet vaatteet taas keräykseen. Hienoa, että on paikka minne niitä voi viedä. 
 24. Tutustuttu paikallisiin nähtävyyksiin. 
 25. Mökin leivinuunia saa käyttää! Aivan mahtava uutinen.
 26. Hormit kunnossa! Nuohooja totesi, että halutessa voi käyttää muuraria katsomassa tuo pönttömuuri, kun siellä on yksi tiili pudonnut. Ei kuulemma kuitenkaan haittaa käyttöä. Nyt voin lähteä takanhankintaan.
 27. Ruuvailtu kuormalavoista pesupaikka.
 28. Makkarin hirsisenät putsattu.
 29. Vieraskamarin/tulevan ruokailuhuoneen hirsiseinät putsattu.
 30. Kiuas käyttökunnossa! 
 31. Purkuhommat etenivät makkarissa todella onnistuneesti. Haaveilen kevyttakasta makkariin.
 32. Kiitollinen remppa-avusta. 
 33. Karkkilakkokin on pitänyt. Enää ei tee makeaa juurikaan mieli, jos jäätelöä ei lasketa.  
Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…