Otto asettuu taloksi

Otto alkaa vähitellen asettua taloksi. Se on päättänyt, että sen huone on saunassa. Ylimmällä lauteella. Lauteen oikeassa nurkassa. Se roikottaa tassuaan lauteen reunalla ja maukuu, kun joku erehtyy astumaan sen reviirille. Otto sanoo, että ei tänne pidä ihan kaikkien tulla.

Vieraat se tuntuu valikoivan ja tutkivan tarkasti. - Mau, kukas sinä olet?, se kysyy ja katsoo ennakkoluuloisesti. Näyttää kuitenkin siltä, että hetki hetkeltä se rupeaa ottamaan enemmän valtaa. Kissamaiseen tapaan se kasvattaa reviiriään, ja päättää miten se kohtelee ja ketä. Mutta vielä se ei kuitenkaan kykene olemaan ihan täysillä kissa. Se on nähtävästi törmännyt elämänsä aikana niin monta kertaa ongelmiin ja haastaviin tilanteisiin, että se ei osaa sanoa muuta kuin, että nyt täytyy vähän miettiä.

Mutta ihan selvästi, Otto siis osoittaa merkkejä, että se asettuu taloksi. Se on siirtynyt sängyn alta sängyn päälle. Vielä se ei yritä komentaa ihmistä pois lempipaikaltaan, mutta siihen ei taida mennä enää kauaa. Se nauttii rapsutuksista, harjauksesta ja saamastaan huomiosta.

Hmph... On aika mielenkiintoista olla jälleen kissan omistaja...tai kai kissan ollessa kysymyksessä, pitäisi kirjoittaa palvelija. Sillä kissa ei kai omisteta, vaan kissa omistaa hovinsa.


Oton historia on selvillä kesästä 2009 alkaen, kun se on putkahtanut eräälle lähiseudun mökille. Se on joko eksynyt tai sitten se on hyljätty. Mökkiläiset ovat tuoneet sen sitten kissataloon ja siellä se on ollut lähes vuoden. Miksi me sitten valitsimme juuri Oton. Tuota, me emme valinneet Ottoa. Otto valitsi meidät, ihan sananmukaisesti. Se on mielenkiintoista näissä eläimiin liittyvissä asioissa. Jollakin perusteella eläin valitsee ihmisensä.
(Päivitetty 13.9.2010)

Kommentit

 1. Otto, tai kuka ikinänsä sinun palvelijasi onkin, pyydä kirjuriasi lukemaan ehdottomasti Doris Lessingin kirja Kissoista (On Cats). Kirja on kaikenikäisille ja kaikentyyppisille kissaystäville tarkoitettu opus.

  Siinä käydään läpi villikissat, sukuselvityksiäkin on, on sitten viimeksi vielä lemmikkikissat.

  Tai ehkä kirjurisi on jo lukenut sen, koska hän näyttää ymmärtäneen, että kissaa ei voi omistaa.

  No, kuva tai kaks ois kiva.

  VastaaPoista
 2. Täti ei osaa kuvata minua oikein hyvin, mutta ehkä se jossakin vaiheessa oppii.

  Sen on ehdottomasti hankittava tuo kirja kirjastosta. Nyt se on yrittänyt lukea assistentille jotakin kirjaa kissojen hoitamisesta ja sen sellaisesta. On hyvä, että täti tosiaan ymmärtää, että kissa ei ole mikään häkkieläin.

  VastaaPoista
 3. Otto, hieno ja kaunis turkki sinulla on.

  Kyllä siitä näkee että olet saanut kotiväkeä joka tietää miten ollaan sinun kanssasi. Kunhan totut oikein kunnolla.

  Ei ole ollut kiva olla niin monen kissan kanssa kissatalossa. Nyt olet toivottavasti kunkku, niin kuin sinun pitääkin olla!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kiitos!

  Eläinlääkärissäkin tyttö sanoi, että näytän jo aivan erilaiselta.

  Mutta et usko, kuinka minä pelkäsin, että täti saa päähänsä viedä minut takaisin kissataloon! Huusin taksissa ja täällä kotona minä tulin esiin vasta tänään. Illalla söin vähän, kun täti toi minulle sängynalle kanaa ja kalkkunaa.
  Sitten aamuyöllä vasta menin juomaan ja kävin vessassa.

  Minä en halua enää takaisin kissataloon.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti